3 natuurlijke middeltjes tegen een slechte adem

Niemand zit erop te wachten, maar bijna iedereen heeft er weleens mee te maken gehad: een slechte adem. Natuurlijk kun je je mond dichthouden, maar waarom niet eens deze 3 natuurlijke oplossingen proberen?

Baat het niet, dan schaadt het niet. Al hebben wij goede hoop! Het overkomt de beste, na een avondje knoflookrijk eten bijvoorbeeld. Of misschien ben je net ziek geweest. En natuurlijk kun je ook al langere tijd een slechte adem hebben, gewoon omdat je pech hebt of het bijvoorbeeld in je familie zit.

Lees ook: ‘Wat zegt je tong over je gezondheid?’

Tip 1

Een schijfje komkommer. We vertelden je onlangs nog welke fijne eigenschappen de groene vrucht zoal heeft. En een lekkere, frisse en bovendien erg goedkope schoonmaakbeurt voor je mond heb je zo gedaan met een schijfje. Snijd dus een stukje af, laat het rondgaan in je mond en druk het met je tong nog wat tegen je gehemelte aan. Et voilà! De komkommer heeft de bacteriën in je mond die onder meer zorgen voor een niet-al-te-prettig smaakje en geurtje voor je opgeruimd.

Elektrische tandenborstel
Bestel hier

Tip 2

Zonnebloempitten. Als je na het eten op een paar zonnebloempitten kauwt en een glas water drinkt, helpt dit een after-dinner-walm verminderen of voorkomen.

Superfloss
Bestel hier

Tip 3

Avocado’s. Yes! Nóg een reden om fan te blijven van deze multitasker. Avocado helpt schadelijke bacteriën in de maag te neutraliseren en pakt een en ander dus al bij de bron aan. Alles dat in je maag enigszins ontzenuwt wordt, gaat niet meer naar boven als vies mondgeurtje. Natuurlijk wil je na dit experiment wel weten hoe je het overgebleven stuk avocado goed kunt bewaren.

Tip: je eigen tandsteenhaakje

Tandsteenhaakje
Bestel hier