3 snelle tips tegen een knoflookadem
Heb je knoflook gegeten en wil je daarna weer een frisse adem hebben? Met deze tips is het geen probleem.
1. Eet een appel tegen knoflookadem
De Amerikaanse wetenschapper Sheryl Barringer liet vrijwilligers rauwe knoflook eten, waarna ze keek welke ingrediënten een positief effect hadden op hun slechte adem. Appel kwam als winnaar uit de bus. De andere ingrediënten met een positief effect zijn citroensap, munt, peterselie, spinazie en melk.
Lees ook: ‘Ken je zwarte knoflook al?‘
2. Flos je tanden
Door de ruimtes tussen je tanden te reinigen met flosdraad of een tandenstoker, verwijder je bacteriën die geurtjes veroorzaken.
3. Drink melk tijdens de maaltijd
Uit onderzoek van Institute of Food Technologists blijkt dat de knoflookgeur in je mond met maar liefst vijftig procent afneemt nadat je melk hebt gedronken. Wanneer je melk tijdens de maaltijd drinkt, kan het meteen zijn neutraliserende werk doen.
Bron: Santé archief | Beeld: Shutterstock