3 huismiddeltjes voor spierwitte tanden

Je tanden professioneel laten bleken is niet alleen duur (en soms zelfs een beetje pijnlijk), maar ook niet al te best voor je glazuur. Met deze drie huismiddeltjes krijg je weer een stralend wit gebit.

Houtskool


Houtskool wordt al eeuwenlang gebruikt om tanden mee te poetsen. Neem wat houtskool (je hebt vast nog wel een restje in de BBQ of houtkachel liggen. En zo niet, dan vraag je het aan iemand die je kent met BBQ of open haard. Stamp het fijn met een vijzel en doe er een beetje van je eigen tandpasta bij. Meng het goed en poets er zacht je tanden mee. Heb je geen houtskool, dan kun je ook de as van verbrande rozemarijn gebruiken.

Kurkuma

Kurkuma is een wonderkruid dat ook heerlijk is in het eten. Maar je kunt er ook je tanden witter mee maken., Rooster wat kurkumapoeder in een pan zonder olie en doe er wat limoensap en zout bij. Meng het met een beetje van je eigen tandpasta en poetsen maar!

Kokosnoot

Met deze tandbleekstrips van kokosnoot en houtskool kun je zelf je tanden bleken. Ze zijn 100% vegan en maken je tanden niet gevoeliger.

Klik hier

Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Apple Watch 1
Shop