Zomers genieten: Spaanse pastasalade
11 juli 2022
Hoy es viernes. Oftewel: het is vandaag vrijdag. Ga jij op deze warme dag ook voor een heerlijke salade? Probeer deze Spaanse eens, met chorizo, olijven en manchego.
Smullend je weekend in. Pasta is natuurlijk hartstikke Italiaans, maar vandaag geven we er een typisch Spaans tintje aan. Mmm, chorizo. En yum, manchego. Disfrute de su comida!
Lees ook: ‘6 zomerse salades die minder dan 350 kcal bevatten‘
Dit heb je nodig
250 gram farfalle (de vlinderpasta)
50 gram sla, naar keuze
230 gram cherrytomaatjes
220 gram chorizo
300 gram manchego
2 puntpaprika’s
1 rode ui
een handje olijven
voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
een halve rode peper
1 eetlepel oregano
en peper en zout
Zo maak je het
Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de pasta, volg de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de pasta in een vergiet, giet hier koud water overheen en laat de pasta afkoelen. Een klein beetje olijfolie erdoorheen voorkomt dat de vlindertjes aan elkaar gaan plakken. Pak een droge koekenpan en bak de chorizo – in reepjes gesneden – knapperig. Na het bakken even neerleggen op een vel keukenpapier, om uit te lekken. Snij de cherrytomaatjes in tweeën. En snij de puntpaprika, de ui en de manchego in kleine stukjes. De dressing is heel simpel: snij de halve rode peper heel fijn, meng met de olijfolie en de oregano. En voeg naar smaak wat zout en peper toe. Nu kun je de pasta op de borden leggen, met alle toppings erdoor. Vergeet niet een handje sla per persoon toe te voegen. Dressing naar persoonlijke smaak toevoegen. Een paar olijven bovenop als de kroon op je werk.