Recept om zelf pasta te maken

Recept om zelf pasta te maken

Zin om dit weekend iets anders te proberen? Maak je eigen pasta.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 3 minuten
Hoeveelheid: 500 gram

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding
Meng de pastabloem met de eieren, olijfolie en een snuf zout tot een stevig deeg. Kneed dit goed door en laat 10 minuten rusten. Het pastadeeg is nu klaar voor verwerking met de pastamachine.

1. Druk het pastadeeg met de palm van je hand plat tot een dikte van ongeveer 4 mm.
2. Rol het deeg door de pastamachine (in de dikste stand).
3. Vouw het deeg dubbel en rol het nogmaals door de pastamachine (in de dikste stand).
4. Bestuif het deeg met een beetje bloem en rol daarna in steeds dunnere standen door de pastamachine tot de één na dunste stand.

Rol de plak deeg daarna door de spaghetti- of tagliatellesnijder en leg de pastaslierten bij elkaar op een hoopje om uitdrogen te voorkomen. Meng eventueel met wat bloem om aan elkaar plakken te voorkomen. Breng een pan water aan de kook en kook de verse pasta gaar in 3 minuten.

Recept: Oil & Vinegar | Beeld: Shutterstock