Recept: romige avocadosoep
Gek op avocadosoep? Met dit recept tover je een volle en romige soep op tafel met avocado in de hoofdrol. Tip: maak meteen een hele pan vol en bewaar de restjes in de vriezer. Zo kun je nog een paar keer van de soep genieten!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- ½ ui
- ½ knoflookteen
- 1 el Santa Maria Green Jalapeño
- 1 el olijfolie
- 2 el groentebouillon
- 100 ml crème fraîche
- 4 avocado’s
- 2 ml limoensap
- zout en peper naar smaak
Toppings
- 1 maiskolf
- 1 avocado
- 1 el bieslook
- 1 bosje koriander
- 1 el Santa Maria Hot Pepper Sauce
Lees ook: ‘Kun je een avocado invriezen?‘
Bereidingswijze
- Bak de ui, de knoflook en de Green Jalapeño’s in de olie in een grote pan, maar laat deze niet bruin worden. Voeg water, groentebouillon en room toe. Breng tot het kookpunt.
- Snijd de avocado’s in tweeën, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees van de schil. Snijd in kleine stukken. Voeg de avocado’s toe aan de soep en mix glad met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met de zoete maïs, de avocado, bieslook, koriander, wat olijfolie en Hot Pepper Sauce.
Beeld en recept: Santa Maria