avocado-invriezen-tips

3 avocado-weetjes die jij nog niet kent

Smooth, gezond, groen, slank, doet-het-goed-in-dipjes en inmiddels een ‘household name’ geworden. De avocado is niet meer weg te denken uit de meeste keukens. Deze geinige weetjes kende je vast nog niet!

Je vindt bij Santé de lekkerste recepten met avocado, maar we zijn natuurlijk ook nier te beroerd om je tips te geven over het bewaren ervan. De avocado heeft enorm aan populariteit gewonnen de afgelopen jaren en is still going strong!

Lees ook: ‘3 manieren om je eten zoeter te maken zonder suiker

1

Sneller een rijp exemplaar nodig? Leg ‘m thuis op het aanrecht naast een banaan of een appel. De ethyleen in deze vruchten helpt je avvekadootje sneller te rijpen. Handig, als je over een paar uurtjes je gasten voor de Mexicaanse thema-avond verwacht!

2

Een avocadoboom is een onwijze zonliefhebber. Per jaar heeft-ie zeker 2000 zonuren nodig om een beetje leuke vruchten te kunnen afwerpen.

3

Oké, deze moet je misschien maar voor een andere gelegenheid bewaren dan tijdens je Mexicaanse thema-avond (of deel ‘m juist, wat jij wilt…), avocado komt van het woord ahuacatl. Een woord uit de taal van de Nahua, de oorspronkelijke bewoners van Mexico. Driemaal raden wat de letterlijke betekenis is van ahuacatl. Teelbal. Ja, echt.

Gerelateerde artikelen