Nationale Week zonder Vlees

Lukt het jou: een week zonder vlees?

De vierde editie van de Nationale Week zonder Vlees is van start gegaan. Tijdens deze week wordt Nederland bewust gemaakt van de positieve impact van minder vlees eten. Doe je mee?

De Nationale Week zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër en de Vegabijbel.

Lees ook:7 gezonde tips voor een vegetarische leefstijl

Dit is de positieve invloed van een week zonder vlees

De campagne roept op om het vlees in de week van 8 tot en met 14 maart te laten staan. En misschien houd je het wel langer vol! Want door vlees te laten staan heb je een positieve bijdrage aan het milieu en dierenwelzijn. Zo kun je al heel wat betekenen als je een week vlees laat staan. Zo bespaar je in zeven dagen:

  • 101 liter water
  • 79 km autorijden aan CO2-uitstoot en
  • 770 gram dierenvlees

Vegetarische recepten

Inspiratie nodig voor vegetarische recepten? Wat dacht je van:

Kijk hier voor informatie over de Nationale Week zonder Vlees.

Gerelateerde artikelen