category colour brushLekker

Recept voor vegetarische gevulde zoete aardappel

Morgen is het de laatste dag van de Week Zonder Vlees. Geen idee welk gerecht je gaat maken? Wij delen nog een laatste recept ter inspiratie: Zoete aardappel 'chicken style' met zwarte bonen en paprika.

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 200 gram filetstukjes van Garden Gourmet
  • 3 stengels lente-ui, in reepjes
  • 140 gram (1 blikje) tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel pikante harissa
  • 50 milliliter water
  • 200 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 15 gram verse koriander, de blaadjes

Bereidingswijze
1.    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de zoete aardappels (schillen hoeft niet) en snijd hem in de lengte door tot net boven het eind. De zoete aardappel mag niet uit elkaar vallen. Prik er met een vork een aantal gaatjes in.
2.    Leg de zoete aardappel op een bakpapier op je ovenrooster en laat de zoete aardappel in 45 minuten garen. Controleer of hij gaar is door er met een vork in te prikken. Bij grote aardappels kan de baktijd langer zijn, reken op een tijd tot 60 minuten.
3.    Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de filetstukjes in 5 minuten krokant en goudbruin.
4.    Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de lente-ui toe en roerbak gedurende 10 minuten.
5.    Voeg de tomatenpuree, pikante harissa, het water en de zwarte bonen toe en verwarm het mengsel.
6.    Haal de zoete aardappels uit de oven, vouw voorzichtig open en schep een eetlepel uit beide zijden van de smeuïge binnenkant. Voeg die zoete aardappelpuree toe aan de inhoud van de pan en meng.
7.    Vul nu de zoete aardappel rijkelijk met de vulling en serveer met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en verse koriander.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: De Hippe Vegetariër | In samenwerking met: Garden Gourmet

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest