Zo Krijg Je Een Vuile Oven Schoon

Hoe krijg je een vuile oven schoon?

Hoe krijg je zwart uit de oven? Hoe krijg je ingebrand vet uit de oven? En hoe krijg je een vuile oven echt goed schoon? Santé’s schoonmaak expert Suus legt het uit.

Gebruik citroen in een vuile oven

Zorg dat je altijd eerst de kruimeltjes uit de oven stofzuigen. En gebruik daarna citroen. Snijd een citroen doormidden, leg de twee helften in een ovenbestendige schaal gevuld met een klein beetje water. Zet de oven aan op 200 ˚C en laat de citroen 30 minuten zijn werk doen. Schraap de oven daarna schoon met een glas schraper.

Lees ook: 6 tips tegen gezwollen ogen

Maak je oven schoon met een vaatwastablet

Los een vaatwastablet op in een bakje heet water en smeer het met een spons op de vuile plekken in je oven,. Laat een paar uur intrekken en je vuile oven is weer schoon als toen je ‘m net kocht. Daarna nog wel even met een zachte doek afnemen.

Keuken Schoonmaken hoe krijg je ene vuile oven schoon? Hoe oven schoonmaken met vaatwastablet? Hoe maak ik mijn oven schoon met baking soda? Hoe maka je een sterk vervuilde oven schoon? Hoe lang moet je baking soda laten intrekken? Wat doet soda met vet?

Haal zwart uit je oven met soda en azijn

Waarschijnlijk deed je oma dit ook al, of je overgrootouders. Combineer soda en azijn om het zwart uit je oven te halen. Maak een mengseltje van soda, azijn en wat heet water. Smeer dit op de zwarte plekken in je oven en laat het een uur weken. Het haalt aangekoekt vet en vuil makkelijk weg.

Lees ook: weg met de stress in 2024

Kijk voor meer tips om je vuile oven schoon te krijgen op: Suusmaaktschoon

TEKST MANON DAELMANS/ SUUSMAAKTSCHOON

BEELD GETTY IMAGES

29 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Suzanne Sengers