Recept: gevulde aubergine met rijst en spinazie
Aubergine is een echte alleskunner in de keuken. Deze veelzijdige groente wordt in de oven heerlijk zacht. Voeg wat citroen, paddenstoel, rijst en spinazie toe en je hebt een heerlijk gerecht met veel groente!
Ingrediënten
- 1 pak Pulled Oats® Tomaat of Pulled Oats® Naturel
- Olijfolie
- 2 aubergines
- 1/2 knoflookteen
- 1 ui
- 100 g paddenstoelen
- 200 g verse spinazie
- 100 g (plantaardige) harde kaas
- 6 el (plantaardige) roomkaas
- 4 el broodkruimels
- 1 citroen (de rasp)
- 2 el verse dille
- 2 el verse peterselie
- 200 g gezeefde tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 1 groentebouillonblokje
- 200 g rijst (gekookt)
Lees ook: ‘Meer recepten met aubergine‘
Bereidingswijze
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit, laat ongeveer 1 cm aan de randen over.
- Besprenkel beide kanten van de aubergine met olijfolie en zout. Rooster 20 minuten in de oven op 225°C. Keer de aubergine halverwege de kooktijd een keer om.
- Snijd de knoflook, ui, paddenstoelen en spinazie in stukjes.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en ui totdat ze goudbruin kleuren. Voeg de paddenstoelen, het uitgelepelde en gesneden vruchtvlees van de aubergine, spinazie en Pulled Oats® toe aan de pan. Bak 2-3 minuten.
- Voeg de roomkaas, citroenrasp, het bouillonblokje, peterselie, dille, gezeefde tomaat en tomatenpuree toe. Meng goed en voeg vervolgens de rijst toe.
- Vul de auberginehelften met het mengsel en bestrooi met broodkruimels en harde kaas. Bak de gevulde aubergine 10-15 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin kleurt.
Recept en Beeld: Gold & Green