Gevulde Aubergine

Gezond recept: gevulde aubergine met rijst en spinazie

Aubergine is een echte alleskunner in de keuken. Deze veelzijdige groente wordt in de oven heerlijk zacht. Voeg wat citroen, paddenstoel, rijst en spinazie toe en je hebt een heerlijk gerecht met veel groente!

Aubergine is een heerlijke wintergroente. En als je op zoek bent naar gezonde recepten, dan is dit eer een voor je.

Ingrediënten

Aubergine gezonde Recepten Sante
Aubergine: gezonde recepten
  • Olijfolie
  • 2 aubergines
  • 1/2 knoflookteen
  • 1 ui
  • 100 g paddenstoelen
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g (plantaardige) harde kaas
  • 6 el (plantaardige) roomkaas
  • 4 el broodkruimels
  • 1 citroen (de rasp)
  • 2 el verse dille
  • 2 el verse peterselie
  • 200 g gezeefde tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g rijst (gekookt)
  • 1 pak Pulled Oats® Tomaat of  Pulled Oats® Naturel

Lees ook:Meer recepten met aubergine

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit, laat ongeveer 1 cm aan de randen over. 
  2. Besprenkel beide kanten van de aubergine met olijfolie en zout. Rooster 20 minuten in de oven op 225°C. Keer de aubergine halverwege de kooktijd een keer om. 
  3. Snijd de knoflook, ui, paddenstoelen en spinazie in stukjes.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en ui totdat ze goudbruin kleuren. Voeg de paddenstoelen, het uitgelepelde en gesneden vruchtvlees van de aubergine, spinazie en Pulled Oats® toe aan de pan. Bak 2-3 minuten.
  5. Voeg de roomkaas, citroenrasp, het bouillonblokje, peterselie, dille, gezeefde tomaat en tomatenpuree toe. Meng goed en voeg vervolgens de rijst toe. 
  6. Vul de auberginehelften met het mengsel en bestrooi met broodkruimels en harde kaas. Bak de gevulde aubergine 10-15 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin kleurt.

Lees ook: hoe krijg je een vuile oven schoon?

Recept en Beeld: Gold & Green

Tip van de redactie

Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat! In TOP delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst

Gerelateerde artikelen