Courgettebrood 2100x1440

Lekker: brood met courgette, walnoten en sesamzaadjes

Dat is nog eens lekker (en) anders! Mini-broodjes uit eigen oven, met courgette, walnoot, citroen en sesamzaadjes. Mmm, dat wordt genieten dit weekend.

Wat leven we toch in een fijne tijd, qua eten. Er is van alles in ontwikkeling, de mooie keukenhulpjes vliegen de winkels uit en in tegenstelling tot vroegâh mag je tegenwoordig zélf kiezen wat je dagelijks tot je neemt. Wat je lekker vindt. En bij jou past.

Lees ook: ‘Dossier: reset je keuken

Dit heb je nodig:

160 ml olijfolie

260 gr bloem

2,5 theelepel bakpoeder

1 theelepel zout

100 gr kristalsuiker

90 gr bruine suiker

1 citroen

2 grote eieren, op kamertemperatuur

340 gram courgette, grof-geraspt

130 gr walnoten, geroosterd en fijn-gehakt

2 theelepels sesamzaadjes, wit

broodbakvormen, 3x klein

extra olijfolie om de bakvormen mee in te vetten

boter, als je een stukje brood serveert

Zo maak je het

Verwarm de oven voor, op 175 graden. Pak 3 kleine broodbakvormen (8-16 cm.), vet deze in met wat olijfolie. In een grote kom klop je bloem, bakpoeder en zout door elkaar. In een tweede kom meng je de twee soorten suikers, vervolgens voeg je fijne citroenrasp toe. Zorg dat je met je vingers de rasp en suikers goed in elkaar laat opgaan. Daarna voeg je er de eieren en olijfolie aan toe. En roer je totdat het één glad geheel is. Nu mik je de courgette erbij. En dan het bloemmengsel uit je grote kom. Goed roeren. De laatste stap is het toevoegen van de walnoten: plaats ze mooi verspreid en druk ze lichtjes aan.

Verdeel je brooddeeg over de 3 kleine bakvormen. En sprenkel de sesamzaadjes over de 3 bovenkanten. Plaats de bakvormen in de oven, als na een minuut of 35 à 40 een satéprikker er schoon uit komt, zijn je broodjes gaar. Laat de broodjes in hun vormen gedurende 10 minuten staan, Na die 10 minuten ga je met een fijn mes langs de zijkanten van de broodjes om ze los te maken van hun vormen. De verleiding van de warme broodjes is ongetwijfeld groot, toch komt helemaal laten afkoelen de smaken ten goede in dit geval. Serveer, na het afkoelen, op mooie bordjes met eventueel een klontje boter erbij.

Bron: goodhousekeeping.com

Bestel hier

Gerelateerde artikelen