Amber Brantsen

Het eetdagboek van nieuwslezeres Amber Brantsen

Amber Brantsen, nieuwslezeres bij het NOS journaal staat deze maand met een uitgebreid interview in de Santé. Ook vroegen we naar haar eetgewoontes gedurende de dag. Dit is haar eetdagboek!

“Ik weet weinig vlees, wel kip en vis. Rund- en varkensvlees vallen bij mij te zwaar. Verder ben ik groot fan van groente. Maar ik eet niet altijd even gezond, hoor. Gisteravond at ik bijvoorbeeld twee broodjes ei omdat ik te lui was om in de keuken te staan.”

Eetdagboek Amber

Ontbijt

“Mijn dag begint altijd met een groentesapje. Eens in de zoveel tijd krijg ik een doos bevroren sapjes aangeleverd. Toegegeven, die zijn niet allemaal even lekker, maar ik merk dat ik er goed op ga. Daarnaast drink ik meestal probiotica. Het ontbijt zelf verschilt nogal. Heb ik tijd, dan maak ik een bakje kwark met yoghurt, fruit en noten. Heb ik ochtenddienst, dan eet ik een makkelijke boterham of cracker in de auto.”

Lunch

“Ik ben een groot fan van vers warm brood bij de lunch. En daar kan dan van alles op, van avocado tot ei en van krabsalade tot vegan filet américain. De veganvariant is zó veel lekkerder. Een verse jus d’orange erbij en mijn lunch is af.”

Avondeten

“Mijn favoriet is sushi. Maar dat kan ik de hele dag door eten. Je maakt me heel blij met een simpele maaltijd met kip, broccoli en aardappeltjes. Of met een rijkgevulde salade met kip of vis. Maar mijn Surinaamse roots vragen af en toe ook om een roti-maaltijd of een lekkere nasi.”

Tussendoor

Fruit staat op nummer één, maar af en toe grijp ik ook naar een krentenbol of eierkoek. Als het feest is (of als ik er gewoon zin in heb) maak je me blij met iets waarin chocolade zit.”

Bron: Santé november 2020, tekst: Belinda Fallaux, fotografie: Bart Honingh, visagie: Linda Huiberts

Gerelateerde artikelen