kookboek

Deze kookboeken mogen niet ontbreken in je keuken!

Gek op koken? Dan kun je je hart ophalen met deze geweldige kookboeken. Er zijn héél veel (nieuwe) kookboeken die niet in je keuken mogen ontbreken!

Kookboekenfestival Home made basics

Zoals elk jaar wordt tijdens het Kookboekenfestival de winnaar van het Gouden Kookboek bekendgemaakt. De winnaar van vorig jaar was Yvette van Boven met het boek Home Made Basics.

Bestel hier

Meer kookboeken

Maar er zijn veel meer leuke kookboeken die een absolute must zijn voor jou als thuiskok. We hebben er een aantal voor je geselecteerd:

Extra Vierge – Sandra Alvarez

In Extra Vierge deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. In de verrassende, toegankelijke en gezonde recepten zorgt dit vloeibare goud steeds weer voor een onvergetelijke smaaksensatie. Denk aan gerechten als mindf*ck faux gras (vegan foie gras), zeevruchtenmuffins, bananenceviche en suikervrije burnt cheesecake. In alle recepten wordt olijfolie gebruikt, zelfs in desserts en cocktails.

extra vierge
Bestel hier

A la minute – Mari Maris

Simpele groentegerechten ook voor degenen die weinig tijd hebben. Je vindt ze in het boek ‘A la minute’ van Mari Maris. De recepten zijn zoals je van Mari gewend bent: met verrassende smaken en zonder dier. Het overgrote deel is zelfs plantaardig óf er staat een vegan-variatie bij. Dus, à la minute, aan tafel!

mari maris
Bestel hier

De bijbel van de Nederlandse keuken – Janneke Vreugdenhil

Van Zeeuwse bolus tot polderkreeftensoep en van knolselderijsteak tot hachee: in ‘De bijbel van de Nederlandse keuken’ neemt journalist, schrijver en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil je mee op culinaire reis door Nederland. Met naast het ultieme recept voor boerenkoolstamppot met alles dr’op en dr’an onder meer een tussenstop in Oisterwijk voor de worstenbroodjes van Robèrt en een welverdiende pauze in Amsterdam voor een gevulde koek van Holtkamp.

bijbel nederlandse keuken
Bestel hier

Simpel – van Ottolenghi

En natuurlijk het meesterwerk van Ottolenghi. Dat boek mag deze zomer niet ontbreken in je keuken.

ottolenghi
Bestel hier

En als je Ottolenghi een beetje kent, weet je dat er een aantal ingrediënten is dat nooit mag ontbreken in je keuken: sumak, za’atar, chilivlokken, gemalen kardemomzaad, rozenharissa, tahin en zwarte knoflook. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden, maar Albert Heijn heeft er gelukkig flink wat in huis. Klik op de vetgedrukte woorden in de tekst hier boven om ze te bekijken.

Eet smakelijk!

Beeld: Getty Images

Deze Kookboeken Wil Je 1

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Lees ook

Deze vegetarische kookboeken geven je inspiratie

Recept: groente-spiraal-taart van Yvette van Boven

Drie heerlijke recepten zonder suiker

Heb je deze al?

De vaatwasmachine-bestendige knoflook/gember-pers!

knoflookpers
Bestel hier

Gerelateerde artikelen