Drie heerlijke recepten zonder suiker
28 november 2022
Suikervrij eten moeilijk? Nee hoor, met deze recepten is het een eitje. Zo kun je verantwoord genieten van je ontbijt, lunch of diner.
Met deze drie heerlijke recepten zonder suiker verras je iedereen.
Appeltaartchiapudding
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: minimaal 2 uur
Ingrediënten
• 6 el chiazaad
• 2 tl kaneel
• 200 ml (plantaardige) melk
• 300 ml (plantaardige) yoghurt
• 1 appel
Voedingswaarde p.p.
• energie 247 kcal
• koolhydraten 22,4 g (waarvan suikers 18,1 g)
• vet 9,4 g (waarvan verzadigd 3,1 g)
• eiwit 13 g
• vezels 8,1 g
• groente 0 g
• zout 0,31 g
Bereiding
1. Roer in een kom het chiazaad, de kaneel, melk en yoghurt goed door elkaar. Zet 2 uur of de hele nacht in de koelkast om op te stijven.
2. Haal het mengsel uit de koelkast en verdeel over 2 porties.
3. Snijd de appel in blokjes en serveer deze met de chiapudding. Garneer eventueel met een kaneelstokje.
Eiwraps met spinazie
Koolhydraatarm
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
• 3 eieren
• 25 ml (plantaardige) melk
• 25 g walnoten, ongezouten
• 100 g (baby)spinazie
• 100 g biet, julienne gesneden
• 100 g zachte geitenkaas
Voedingswaarde p.p.
• energie 459 kcal
• koolhydraten 4,7 g (waarvan suikers 3,9 g)
• vet 39,2 g (waarvan verzadigd 10,7 g)
• eiwit 20,5 g
• vezels 3 g
• groente 100 g
• zout 0,89 g
Bereiding
1. Klop de eieren met de melk los in een kom.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de helft van het eimengsel op middelhoog vuur tot het ei is gestold. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel.
3. Hak de walnoten fijn.
4. Verdeel de spinazie, bieten, geitenkaas en gehakte walnoten over de eiwraps, maak in het midden een strook en laat 2 centimeter aan de onderkant vrij. Vouw de onderkant naar binnen en rol de eiwraps op.
Salade met pindadressing
Koolhydraatarm
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
• 150 g kippendijfilet
• 300 g rode kool
• 150 g wortel
• ½ komkommer
• 2 lente-uitjes
• 40 g pecannoten
• 155 g edamamebonen.
Voor de dressing:
• 1 el 100% pindakaas
• 2 el rijstazijn
• 1 tl sesamolie
Voedingswaarde p.p.
• energie 611 kcal
• koolhydraten 23 g waarvan suikers 20,1 g
• vet 40,8 g waarvan verzadigd 7,6 g
• eiwit 29,5 g
• vezels 15,4 g
• groente 420 g
• zout 0,28 g
Bereiding
1. Bak de kippendijfilet in wat olijfolie goudbruin.
2. Snijd de rode kool en wortel fijn (of gebruik de voorgesneden variant). Snijd de komkommer in blokjes, de lente-ui in dunne ringen en verkruimel de pecannoten. Doe alles in een grote kom.
3. Laat de edamamebonen goed uitlekken en voeg toe aan de kom. Meng alle ingrediënten.
4. Meng ook de ingrediënten voor de dressing in een klein schaaltje en serveer apart.
5. Serveer de groenten met de dressing en de kippendijfilet.
Recepten en beeld: Diabetes Fonds/Shutterstock Headerfoto: Getty Images
Tip van de redactie
Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.
TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS
BEELD GETTYIMAGES
Lees ook
Hoeveel weet jij over suiker? Test je kennis in deze quiz