Vrouw Eten

Drie heerlijke recepten zonder suiker

Suikervrij eten moeilijk? Nee hoor, met deze recepten is het een eitje. Zo kun je verantwoord genieten van je ontbijt, lunch of diner.

3

Met deze drie heerlijke recepten zonder suiker verras je iedereen.

Appeltaartchiapudding 

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: minimaal 2 uur

Ingrediënten

• 6 el chiazaad 
• 2 tl kaneel
• 200 ml (plantaardige) melk 
• 300 ml (plantaardige) yoghurt 
• 1 appel 

Voedingswaarde p.p. 

• energie 247 kcal 
• koolhydraten 22,4 g (waarvan suikers 18,1 g)
• vet 9,4 g (waarvan verzadigd 3,1 g) 
• eiwit 13 g 
• vezels 8,1 g 
• groente 0 g 
• zout 0,31 g 

Bereiding 

1. Roer in een kom het chiazaad, de kaneel, melk en yoghurt goed door elkaar. Zet 2 uur of de hele nacht in de koelkast om op te stijven. 
2. Haal het mengsel uit de koelkast en verdeel over 2 porties. 
3. Snijd de appel in blokjes en serveer deze met de chiapudding. Garneer eventueel met een kaneelstokje.

1

Eiwraps met spinazie

Koolhydraatarm
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 3 eieren 
• 25 ml (plantaardige) melk 
• 25 g walnoten, ongezouten 
• 100 g (baby)spinazie 
• 100 g biet, julienne gesneden 
• 100 g zachte geitenkaas 

Voedingswaarde p.p. 

• energie 459 kcal 
• koolhydraten 4,7 g (waarvan suikers 3,9 g) 
• vet 39,2 g (waarvan verzadigd 10,7 g) 
• eiwit 20,5 g 
• vezels 3 g 
• groente 100 g 
• zout 0,89 g 

DrankDrank

Bereiding

1. Klop de eieren met de melk los in een kom. 
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de helft van het eimengsel op middelhoog vuur tot het ei is gestold. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel. 
3. Hak de walnoten fijn. 
4. Verdeel de spinazie, bieten, geitenkaas en gehakte walnoten over de eiwraps, maak in het midden een strook en laat 2 centimeter aan de onderkant vrij. Vouw de onderkant naar binnen en rol de eiwraps op.

2

Salade met pindadressing

Koolhydraatarm
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 150 g kippendijfilet 
• 300 g rode kool 
• 150 g wortel 
• ½ komkommer 
• 2 lente-uitjes 
• 40 g pecannoten 
• 155 g edamamebonen

Voor de dressing:

• 1 el 100% pindakaas 
• 2 el rijstazijn 
• 1 tl sesamolie 

Voedingswaarde p.p. 

• energie 611 kcal 
• koolhydraten 23 g waarvan suikers 20,1 g 
• vet 40,8 g waarvan verzadigd 7,6 g 
• eiwit 29,5 g 
• vezels 15,4 g 
• groente 420 g 
• zout 0,28 g 

Bereiding 

1. Bak de kippendijfilet in wat olijfolie goudbruin. 
2. Snijd de rode kool en wortel fijn (of gebruik de voorgesneden variant). Snijd de komkommer in blokjes, de lente-ui in dunne ringen en verkruimel de pecannoten. Doe alles in een grote kom. 
3. Laat de edamamebonen goed uitlekken en voeg toe aan de kom. Meng alle ingrediënten.
4. Meng ook de ingrediënten voor de dressing in een klein schaaltje en serveer apart.
5. Serveer de groenten met de dressing en de kippendijfilet.

Recepten en beeld: Diabetes Fonds/Shutterstock Headerfoto: Getty Images

Kooktip

ah wok
Bestel hier

Lees ook

Hoeveel weet jij over suiker? Test je kennis in deze quiz

Chef Redactie Annalot eet een week zonder suiker

Fleur stopt met suiker