intuitief-eten

Chef-redactie Annalot eet een week zonder suiker: ‘Ik baal van gisteren’

De Santé-redactie doet mee aan de Nationale Suiker Challenge: een week eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Zo gaat het nu.

Tussendoortjes

Chef-redactie Annalot: “Hoera, de een-na-laatste dag zonder suiker! Ik baal nog een beetje van eergisteren, toen ik zwichtte voor de chips (nadat ik de hele week koekjes had weerstaan). Maar ik ben het een beetje zat om de hele tijd op te letten. De gewone maaltijden lukken me prima zonder suiker, die zijn voor mij het probleem niet zo. Het zit hem echt in de lekkere dingen. Tussendoortjes, genietmomentjes, borrels. Dan heb ik gewoon geen zin in groente met een dip. Maar al met al ben ik best tevreden over hoe ik het doe. Waar ik vroeger erg moest afkicken en dagen hoofdpijn had als ik stopte met suiker, heb ik daar nu totaal geen last van gehad. En dat is toch een opsteker!”

Benieuwd hoe het redacteur Maike afgaat? Lees haar blog.

Lees ook: Fleur stopt met suiker: ‘Ik voel me een beetje down’

Foto: Getty Images