Ananas

Redacteur Maike eet een week zonder suiker: ‘Ik laat de speculaas staan’

De Santé-redactie doet mee aan de Nationale Suiker Challenge: een week eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Zo gaat het nu.

Zonder suiker

“De eerste dagen van de Nationale Suiker Challenge gaan me eigenlijk prima af. Ik kook zonder pakjes en zakjes en laat ’s avonds ook mijn ongezonde tussendoortjes staan. De hoge temperaturen daarbij, want daardoor heb ik een stuk minder trek. Wel mis ik mijn Alpro-yoghurt, omdat ik het vertik om die ‘zure’ (lees: suikervrije) variant in huis te halen. ’s Avonds op het menu: risotto met garnalen, doperwten en rucola. Daar heb je gelukkig geen suiker voor nodig. Eenmaal op de bank herinner ik me dat er nog een pak speculaasjes in de kast ligt. Toch weet ik ze te weerstaan. In plaats daarvan neem ik een bakje met ananas en mango. Trots!”

Benieuwd hoe het chef-redactie Annalot vergaat? Lees haar blog

Schermafbeelding 2021 06 09 Om 15.11.17

Lees ook: Hoeveel weet jij over suiker? Test je kennis in deze quiz

Foto: Getty Images