beautyfoods

9 beautyfoods voor je huid

Heb je last van een grauwe huid? Als je een gezond eetpatroon hebt, kun je dat vaak terugzien aan je huid. Dit zijn 9 beautyfoods die goed zijn voor je huid.

1. Water

Met stip op één het beste ingrediënt voor een stralende huid. Hoe meer water je drinkt, hoe meer afvalstoffen je afvoert en dat komt de gezonde glow van je huid ten goede,

2. Groene thee

Als je dan geen water drinkt, is groene thee een goede tweede. Warm of koud, dat maakt niet uit. Als je er geen suiker in doet, ben je helemaal goed bezig.

Lees ook:Bye, bye, doffe huid

3.  Wortels

Wortels bevatten veel bètacaroteen. Caroteen is een antioxidant dat onder andere huidveroudering tegengaat. Eet wortelen rauw of roerbak ze. Zo blijven er meer gezonde voedingsstoffen bewaard dan wanneer je wortels kookt.

4. Honingmeloen

Deze vrucht levert antioxidanten, die op hun beurt de vrije radicalen bestrijden.

5. Tomaten

Ook tomaten zijn rijk aan antioxidanten, met hetzelfde effect als de honingmeloen: een oppepper voor je huid.

6. Pruimen

Pruimen zijn niet alleen rijk aan antioxidanten maar werken ook laxerend. Belangrijk, want de afvoer van afvalstoffen wordt daardoor bevorderd.

7. Vette vis met Omega3

De essentiële vetzuren ondersteunen het herstellend vermogen van de huid. Omega3 is het zogenoemde ‘goede vet’ dat je vindt in vissoorten zoals tonijn, makreel, sardientjes en zalm.

8. Lijnzaad

Houd je niet van vis? Omega3 zit ook in lijnzaad. Mix het door je yoghurt of door andere gerechten en krijg als bonus een betere stoelgang.

9. Walnoten

Rijk aan essentiële vetzuren, proteïnes en vezels. Daardoor beschermen walnoten de huid en houden deze soepel.

Verdere tips: verwacht geen wonderen, eet gevarieerd en vraag bij serieuze huidproblemen om een doorverwijzing naar een dermatoloog.

Gerelateerde artikelen