Kamerplanten Buiten Hoe lang kunnen kamerplanten buiten staan? Is het goed om kamerplanten in de regen te zetten?

Kamerplanten buiten zetten? Met deze 10 kan dat binnenkort

Wist je dat sommige kamerplanten vanaf het voorjaar ook buiten kunnen gedijen? Hier volgt een lijst van tien populaire kamerplanten die binnenkort prima de overstap naar de buitenlucht kunnen maken.

Hoe lang kunnen kamerplanten buiten staan?

Na een lange winter binnen isd het een goed idee om kamerplanten buiten te zetten. Veel kamerplanten genieten van de buitenlucht tijdens de warmere maanden. Ze kunnen buiten staan zolang de temperaturen boven het vriespunt blijven en er geen kans is op vorst. Dit varieert meestal van de late lente tot de vroege herfst​. Welke planten extra goed tegen de buitenlucht kunnen, lees je verderop.

Is het goed om kamerplanten in de regen te zetten?

Geef je kamerplanten soms een regenbad. Dit natuurlijke water is namelijk zacht en kalkarm, ideaal voor hun groei. Pluspunt: voedingsstoffen uit mest worden beter opgenomen. Een eenvoudige stap voor gezondere planten.

Lees ook: 7 kamerplanten die nauwelijks licht nodig hebben

Kamerplanten die je ook buiten kunt zetten

1. Ficus

Allereerst de Ficus. Hoewel vooral bekend als binnenplant, kan hij boven de tien graden buiten overleven. Met de juiste zorg, natuurlijk. In de zomer zal hij bovendien buiten zelfs bloeien.

Ficus Lyrata P21 Lifestyle Kamerplanten Buiten
Shop hier

2. Spathiphyllum: de Lepellelie

Dan hebben we de Spathiphyllum, beter bekend als de Lepellelie. Deze kan ook buiten staan, maar let wel op de temperatuur. Wordt het ’s nachts kouder dan vijftien graden dan kun je hem beter naar binnen halen.

Spathiphyllum
Shop hier

3. Sansevieria

Vervolgens is er de Sansevieria. Deze plant is zeer sterk en kan zowel binnen als buiten groeien. Echter, vorst is een no-go voor deze topper.

Sansevieria Zeylanica P17 Lifestyle
Shop hier

4. Aloë Vera

Aloë Vera is een andere interessante keuze. Deze plant kan buiten in de volle zon staan, maar ook binnen gedijt hij prima. In de winter kun je deze plant beter naar binnen halen. In dit artikel kun je alles lezen over de 8 genezende toepassingen van deze bijzondere plant.

Aloe Vera P12 Lifestyle 2 2
Shop hier

5. Yucca

De Yucca kan in de zomer ook buiten staan. Sterker nog: hij zal buiten zelfs beter groeien. Omdat deze plant een woestijnachtergrond heeft, is hij gewend aan direct zonlicht.

Yucca P21 Lifestyle
Shop hier

6. Cactussen

Cactussen, ook wel bekend als woestijnjuwelen, zijn ideaal voor buiten. Ze hebben weinig water nodig en zijn echte overlevers. Zodra het buiten kouder wordt, haal je de cactus beter naar binnen.

Cactus Opuntia P12 1024
Shop hier

7. Orchideeën

Orchideeën zijn niet alleen mooi, maar kunnen in de lente en zomer buiten extra bloeien. Ze hebben wel een beschutte plek nodig.

Phalaenopsis Vlinderorchidee P12 Lifestyle
Shop hier

8. Calathea

Calathea’s hebben de bijnaam ‘de levende plant’ vanwege hun beweging. Ze kunnen buiten staan, maar moeten dan wel in de schaduw.

Calathea White Fusion P12 1a1024
Shop hier

9. Dracaena

Dracaena’s zijn modern en gemakkelijk te verzorgen. Ook buiten, mits ze niet in direct zonlicht staan.

Dracena Janet Lind P21 1024
Shop hier

10. Varens

Tot slot, varens. Deze oude planten kunnen buiten staan en geven een modern tintje aan elk tuinontwerp.

Nephrolepis Green Lady P12 Lifestyle
Shop hier

Lees ook: 6 kamerplanten die nauwelijks water nodig hebben

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker