Waar kun je aloë vera voor gebruiken? Kan je aloë vera puur gebruiken?

9x hier kun je aloë vera allemaal voor gebruiken

Aloë vera staat bekend als de plant van onsterfelijkheid, maar wist je dat deze groene vriend meer in zijn mars heeft dan alleen eeuwig leven beloven? Lees hier hoe jij deze natuurlijke schat in je dagelijks leven kunt integreren.

Kan je aloë vera puur gebruiken?

Ja, je kunt aloë vera puur gebruiken, direct vanuit de plant. Snijd een blad af, snijd het open en je hebt toegang tot de verse gel. Deze pure vorm is ideaal voor huidverzorging. Let wel op: de buitenste laag van het blad kan laxerende eigenschappen hebben, dus vermijd deze bij intern gebruik.

Waar kun je aloë vera voor gebruiken?

Aloë vera is een veelzijdige plant die je voor een scala aan doeleinden kunt gebruiken.

  1. Huidverzorging: Ten eerste staat Aloë Vera-gel bekend om haar hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het is een uitstekend ingrediënt voor het kalmeren van een geïrriteerde huid. Denk aan zonnebrand of een droge, jeukende huid.
  2. Tegen acne: Aloë Vera heeft ten tweede ook nog eens antibacteriële kenmerken waardoor je acne kunt bestrijden. Simpelweg Aloë Vera-gel aanbrengen op het getroffen gebied kan al helpen. Knip een stukje van de plant, knijp het vocht eruit en smeren maar.
  3. Spijsvertering: Het drinken van Aloë Vera-sap kan bovendien bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Het helpt namelijk bij het verzachten van het maag-darmkanaal.
  4. Immuunsysteem: Aloë Vera zit vol antioxidanten. Denk aan het versterken van je immuunsysteem. Neem daarom iedere dag 60 tot 180 ml Aloë Vera-sap en je lichaam krijgt een gezonde boost.
  5. Mondhygiëne: Onderzoek heeft aangetoond dat Aloë Vera tandplak kan verminderen en tandvleesontsteking kan voorkomen. Neem bijvoorbeeld deze tandpasta en je gebit blijft lekker fris. 
  6. Haarverzorging: Aloë Vera kan de gezondheid van je hoofdhuid verbeteren en haaruitval tegengaan. Gebruik deze conditioner en je haar ruikt ook nog eens heerlijk.
  7. Spierpijn: De ontstekingsremmende eigenschappen van Aloë Vera kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn na een intensieve workout. Je gebruikt gewoon het sapje uit de plant en smeert het op je huid.
  8. Wondverzorging: Aloë Vera kan ten slotte het genezingsproces van snij- en brandwonden versnellen. Het is een uitstekend natuurlijk alternatief voor chemische zalven.
Waar koop ik aloë vera gel? Welke aloë vera plant voor huid?

Lees ook: Kaneel is gezond. 5 redenen om het toe te voegen aan je eten

Waar koop ik aloë vera gel?

Aloë vera gel is breed beschikbaar. Je vindt het in drogisterijen, natuurwinkels en online. Let bij het kopen op producten met een hoog percentage aan aloë vera en minimale toevoegingen, om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke vorm te blijven.

Welke aloë vera plant voor huid?

Voor huidverzorging is de Aloe Barbadensis Miller de beste keuze. Deze soort staat bekend om zijn rijke concentratie aan voedende stoffen en hydraterende eigenschappen, perfect voor elk huidtype.

Kortom, aloë vera is een onmisbaar natuurwonder in je dagelijkse routine, of het nu gaat om huidverzorging, genezing of gewoon een gezonde boost. Omarm de kracht van deze veelzijdige plant en laat de natuur zijn werk doen.

Lees ook: 6 kamerplanten die nauwelijks water nodig hebben

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker