planten weinig licht

7 kamerplanten die nauwelijks licht nodig hebben

Kamerplanten zijn de ideale metgezellen voor een gezellig interieur, maar wat als je midden in de stad of in een huis woont met weinig lichtinval? Geen zorgen, er zijn tal van prachtige planten die floreren in donkere hoeken.

Kamerplanten die nauwelijks licht nodig hebben

1. Sansevieria (Vrouwentong)

Van de kamerplanten die nauwelijks licht nodig hebben is er allereerst de Sansevieria, beter bekend als de Vrouwentong. Deze plant kan bijna overal overleven en heeft ook nog eens amper licht nodig waardoor hij prima overleeft in een donker hoekje. Daarnaast heeft hij nauwelijks water nodig. Handig, toch?

Vrouwentong Nauwelijks Licht Nodig
Hier verkrijgbaar

2. Spathiphyllum (Lepelplant)

Vervolgens hebben we de Lepelplant. Deze plant houdt van een schaduwrijke plek en verrast je met prachtige witte bloemen.

Lepelplant Nauwelijks Licht Nodig
Hier verkrijgbaar

3. Zamioculcas (ZZ plant)

Ten derde: de ZZ plant. Hij is niet alleen modern en stijlvol, maar heeft ook een lage lichtbehoefte. Sterker nog, te veel licht kan schadelijk zijn.

Zamioculcas Zamiifolia P12 Lifestyle
Hier verkrijgbaar

Lees ook: 6 kamerplanten die nauwelijks water nodig hebben

4. Maranta (Gebedsplant)

Ten vierde heb je de Gebedsplant. Dankzij zijn prachtige bladeren is hij een lust voor het oog. Bovendien heeft hij niet veel licht nodig.

Maranta Duo P12 Lifestyle
Hier verkrijgbaar

5. Chlorophytum (Graslelie)

Vervolgens de Graslelie. Naast zijn mooie bladeren, is hij ook een luchtzuiveraar. Perfect voor donkerdere hoekjes in huis.

Chlorophytum Comosum P12 Lifestyle
Hier verkrijgbaar

6. Calathea

Ten zesde dit pareltje, met zijn unieke bladtekeningen. Hij wordt ook wel schaduwplant genoemd, ze doen het dan ook goed op een donker plekje in huis.

Calathea Orbifolia P19 Lifestyle
Hier verkrijgbaar

7. Philodendron

Tot slot, de Philodendron. Met zijn sierlijke bladeren is het een van de populaire kamerplanten die nauwelijks licht nodig hebben.

Philodendron Scandens P12 1024 1 600x600 1
Hier verkrijgbaar

Tip van Santé

Ga zorgeloos op vakantie met deze automatische waterdruppelaar voor je planten. Afhankelijk van de behoeften van je plant, blijft deze tot twee weken gehydrateerd. Het slimme afgiftesysteem zorgt dagelijks voor de juiste hoeveelheid water en voorkomt wortelrot. Perfect voor plantenliefhebbers die even weg willen! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Top 7 kamerplanten voor een gezondere lucht in huis

Foto: Getty Images
Bron: Vriendin