Kamerplanten Voor Een Gezondere Lucht

Top 7 kamerplanten voor een gezondere lucht in huis

Ons huis, onze veilige haven, maar is de lucht die we inademen ook zo veilig? Gelukkig kunnen kamerplanten ons daarbij helpen. Hier zijn de top zeven planten voor een gezondere lucht in huis.

Waarom kamerplanten voor een gezondere lucht in huis zorgen

Kamerplanten zijn de stille helden van ons interieur. Zonder een woord te zeggen, werken ze ijverig aan het verbeteren van onze leefomgeving. Maar hoe doen ze dat precies?

  • Natuurlijke luchtverfrissers: Planten absorberen via hun bladeren de schadelijke gassen uit onze lucht. Door dit te doen, fungeren ze als natuurlijke luchtverfrissers.
  • Vochtregulatie: Bepaalde planten, zoals varens, helpen bij het reguleren van de luchtvochtigheid in huis. Ze nemen water op en verdampen het vervolgens, waardoor de luchtvochtigheid stijgt.
  • Productie van zuurstof: Tijdens fotosynthese, nemen planten CO2 op en geven zuurstof vrij. Dit proces is essentieel voor het leven op aarde en draagt bij aan een gezondere lucht in huis.
  • Psychologische effecten: Buiten hun fysieke voordelen, hebben planten ook een positief effect op ons welzijn. Ze verbeteren de gemoedstoestand en verminderen stress, wat ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Top 7 kamerplanten voor een gezondere lucht in huis

1. Lepelplant (Spathiphyllum)

Allereerst de Lepelplant, een plant die beroemd is om zijn luchtzuiverende kwaliteiten. Deze plant verwijdert niet alleen schadelijke stoffen uit de lucht, maar geeft ook vocht af, wat helpt bij droge lucht in huis.

Spathiphyllum Torelli P12 2
Hier verkrijgbaar

2. Goudpalm (Dypsis lutescens)

Dan de Goudpalm, een plant die zowel prachtig als praktisch is. Hij kan grote hoeveelheden lucht zuiveren en is tevens gemakkelijk te onderhouden.

Dypsis Lutescens P17 1024 600x600
Hier verkrijgbaar

3. Rubberplant (Ficus elastica)

Vervolgens de Rubberplant, die formaldehyde uit de lucht kan halen. Dit is ideaal voor mensen die veel nieuwe meubels of net geverfde muren in huis hebben.

Ficus Elastica Abidjan P12 Lifestyle 600x600
Hier verkrijgbaar

4. Drakenbloedboom (Dracaena)

Op de vierde plaats de Drakenbloedboom, een topper in het verwijderen van xyleen, trichloorethyleen en formaldehyde uit de lucht.

Dracaena Marginata P21 Lifestyle 600x600
Hier verkrijgbaar

5. Vrouwentong (Sansevieria)

De Sanseveria, ook bekend als vrouwentong, is uitzonderlijk omdat hij ’s nachts zuurstof produceert. Ideaal voor in de slaapkamer dus.

Sansevieria Laurentii P12 2 600x600
Hier verkrijgbaar

6. Varen (Nephrolepis)

De Varen is niet alleen charmant, maar helpt ook de luchtvochtigheid in huis te reguleren.

Nephrolepis Green Lady P12 Lifestyle 600x600
Hier verkrijgbaar

7. Vetplant (Aloe vera)

En tenslotte, de Aloë Vera, die niet alleen helpt bij het zuiveren van de lucht, maar ook een medicinale plant is die kan helpen bij huidirritaties.

Aloe Vera P12 Lifestyle 2 2 600x600
Hier verkrijgbaar

Lees ook: 6 kamerplanten die nauwelijks water nodig hebben

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker