Tips Om Je Huis Warm Te Houden Zonder Verwarming

6 tips om je huis warm te houden

Stoken is duur. Voor iedereen die geen zin heeft om in een ijskoud huis te zitten, maar niet de verwarming wil aanzetten, heeft Santé een paar handige tips.

De verwarming wat lager zetten is het advies om energie te besparen. Maar hoe krijg je je huis dan warm? Met deze tips van Santé.


Zeker! Hier zijn zes tips om je huis warm te houden:

 1. Isoleer je huis:
  • Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is om warmteverlies te minimaliseren. Controleer of er geen kieren of spleten zijn rond ramen, deuren, leidingen en andere openingen. Je kunt tochtstrips of afdichtingsmiddelen gebruiken om eventuele openingen te dichten.
 2. Gebruik isolatiemateriaal:
  • Overweeg om extra isolatiemateriaal toe te voegen aan je zolder, muren en vloeren. Goede isolatie helpt om de warmte binnen te houden en kan je energierekening verlagen.
Waarom Het Beter Is Om Met Een Open Raam Te Slapen Ook In De Winter Sante 1 11zon

Lees ook: zo veel kost 5 minuten douchen

 1. Optimaliseer je verwarmingssysteem:
  • Controleer regelmatig je verwarmingssysteem om ervoor te zorgen dat het efficiënt werkt. Laat je verwarmingssysteem jaarlijks controleren en onderhouden door een professional. Zorg er ook voor dat je de thermostaat correct instelt en gebruik programmeerbare thermostaten om de temperatuur automatisch aan te passen op basis van je schema.
 2. Gebruik zware gordijnen:
  • Hang dikke, zware gordijnen op om tocht te verminderen en warmteverlies via ramen te minimaliseren. Sluit de gordijnen ’s nachts om warmte binnen te houden en open ze overdag om zonlicht binnen te laten dat natuurlijke warmte kan bieden.
 3. Gebruik tochtstoppers:
  • Plaats tochtstoppers of deurdrangers onder deuren om tocht te verminderen en warmteverlies te voorkomen. Dit is vooral handig voor deuren die direct naar buiten leiden.
Chocolademelk

Gebruik extra warmtebronnen:

 • Overweeg het gebruik van extra warmtebronnen zoals draagbare kachels, elektrische dekens of warmwaterkruiken om extra warmte toe te voegen aan specifieke ruimtes in je huis. Zorg er wel voor dat je veiligheidsmaatregelen neemt bij het gebruik van deze apparaten en volg de instructies van de fabrikant op.
Wandelen Met App calorieën sante

Symbolen oven

Extra tip

Alleen als je nog ergens een vloerkleed hebt, of er gratis een kan vinden, is het een idee om die op de grond te leggen. Houten en stenen vloeren houden de warmte minder goed vast dan een kleed.

Lees ook: 8 slimme gewoontes van zuinige mensen

Tip van de redactie

Monzana elektrische deken

Elektrische Deken Monzana 500x350 1
Shop

TEKST SANTE ARCHIEF/ BRON WIKIHOW

BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé