Fietsen Sneeuw

De winter is nog niet voorbij: zo fiets je veilig door de sneeuw

Er is op sommige plekken weer sneeuw voorspeld. Weer of geen weer, soms ontkom je er niet aan om naar buiten te gaan. Met deze tips fiets je – hopelijk – zonder uitglijders te maken door de sneeuw.

Opnieuw is sneeuw voorspeld. Geen natte sneeuw, maar gladde wegen en dus ook gladheid als je op je bike zit. Wil je ook in de winter veilig fietsen? Lees dan goed deze tips om te fietsen door de sneeuw.

Droge huid? 6 tips om je huid de hele winter zacht te houden, ook als het sneeuwt.

1. Pomp je band niet op

Fiets je al tijden met zachte banden. Dit is niet het moment om ze op te pompen. Met wat zachtere banden heb je meer grip, de banden zijn dan namelijk iets breder.

Lees ook:Hoe gezond is fietsen?

2. Rem voorzichtig als je gaat fietsen door de sneeuw

Wanneer je remt, is de kans groter om weg te glijden met een van je banden. Fiets dus niet te hard, minder op een natuurlijke manier vaart en rem niet te hard.

Tips om veilig door de sneeuw te fietsen. Is fietsen in de sneeuw gevaarlijk? Kan ik fietsen met sneeuw? Hoe fietsen ind e sneeuw? Fietsen in de winter.

Lees ook: je fiets klaarmaken voor de winter zo doe je dat

3. Zet je zadel lager

Als je dreigt te vallen, kun je je voeten makkelijker op de grond zetten om een val te voorkomen.

4. Let op het wegdek

Aan de randen ligt vaak opgehoopte sneeuw, blijf daar uit de buurt. Zie je het asfalt glinsteren? Dan ligt daar waarschijnlijk ijs, ontwijken dus. Of afstappen.

Lees ook: wordt het de koudste winter in honderd jaar?

5. Niet te langzaam

Er ligt niet elke dag sneeuw en daardoor is fietsen door de sneeuw toch anders dan je alledaagse fietstocht, maar fiets niet al te langzaam. Het klinkt een beetje gek, maar juist door wat sneller te fiets kun je een glijpartij voorkomen. Door wat sneller te gaan, snij je de sneeuw beter aan en voorkom je gewiebel.

Sneeuw

Tip van de redactie

Zeg vaarwel tegen koude handen met Häago’s milieuvriendelijke handwarmers, gevuld met natuurlijke ingrediënten. Binnen vijf minuten bereiken ze een temperatuur van 50°C en blijven tot tien uur warm. Perfect voor alle winteractiviteiten en zelfs tegen spierpijn. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES

Gerelateerde artikelen