te laat komen

Mensen die altijd te laat komen, zijn succesvoller en leven het langst

Altijd te laat komen, wordt niet altijd gezien als een goede eigenschap. Toch blijken er best wat voordelen aan te kleven. Mensen die te laat komen zijn namelijk succesvoller én leven langer, als we onderzoekers moeten geloven.

De reden? Mensen die vaak te laat komen, voelen zich over het algemeen minder vaak gestrest. Ze hoeven zich immers toch niet meer voor hun gedrag te verontschuldigen. Iedereen verwacht toch wel dat ze te laat zijn.

Het niet voelen van gejaagdheid zorgt ervoor dat laatkomers minder stress ervaren: een van de grootste oorzaken van gezondheidsklachten onder (jong)volwassenen. Een leven zonder spanningen betekent in de meeste gevallen een langer leven.

Mode NajaarMode Najaar

Creatief denken

Ook is uit onderzoek gebleken dat mensen die te laat komen vaak positief zijn ingesteld, creatiever zijn en echte out-of-the-box denkers. Ze zijn in staat om het bredere plaatje te zien en de dingen in hun context te plaatsen. Deze eigenschappen maken dat zij meer succes hebben in hun werk dan mensen die altijd op tijd komen.

Bron: Vriendin
Foto: Getty Images

Tip van de redactie

smartwatch
Smartwatch
Klik hier

Lees ook…

Tips voor buitensporten in de herfst

Vier redenen om je te verheugen op de herfst

Zes huishoudelijke taken die je echt niet moet overslaan

introvert
De avonturen van een introvert die als extravert gaat leven
Klik hier
San2110
Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen