herfst

4 redenen om je te verheugen op de herfst

Op woensdag 22 september begint officieel de herfst. Volgens sommige mensen het mooiste seizoen van het jaar, ook als het regent. Wij geven je vast vier redenen om je te verheugen op het najaar.

1. De natuur is prachtig
De vallende blaadjes, de warme kleuren. De natuur is prachtig in de herfst. Daarnaast kunnen de temperaturen in de herfst nog aangenaam oplopen. Online vind je heel veel mooie herfstwandelingen bij Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer bijvoorbeeld. Kies wel voor goede waterdichte wandelschoenen.

2. De nieuwe seizoensgroenten liggen weer in de winkel
Bieten, passievrucht, stoofperen, pompoen… Met deze ingrediënten geef je je je zomerse gerechten een herfstige touch.

3. Je kunt je nieuwe kleding aan
… of de kleding die al een tijdje in je kast hangt. De stoffen zijn dikker,  warmer en zachter. En deze prachtige laarzen met wollen voering zitten supercomfortabel. De herfst is sowieso een fijne tijd om je garderobe aan te passen. Berg de zomerkleren op en kies een lekker warm vest of wollen trui uit voor de komenden maanden.

Mode NajaarMode Najaar

4. Lekker cocoonen op gure dagen
Met een kopje thee en de eerste pepernoten op de bank. Een boek of Netflix erbij en we komen de dag wel door. En als je zin hebt kun je ook nog je huis versieren met pompoenen, een herfsttafel of feestelijke verlichting. En heb je kinderen, kleinkinderen of oppaskinderen, dan is dit ook het beste seizoen om voor te lezen natuurlijk.

herfstverhalen
Het heerlijke herfstboek
Klik hier

Waarom heb jij zin in de herfst?

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

esdoorn lichtsnoer
Esdoorn led-lichtsnoer
Klik hier

Lees ook…

Tips voor buitensporten in de herfst

Herfstrecept: vegan pompoen risotto

Dit is wat de herfst doet met je huid en haar

San2404
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen