Untitled Design 55

Mensen die altijd te laat komen leven langer

Altijd te laat komen, wordt niet altijd gezien als een goede eigenschap. Toch blijken er best wat voordelen aan te kleven. Mensen die te laat komen zijn namelijk succesvoller én leven langer, als we onderzoekers moeten geloven.

De reden? Mensen die vaak te laat komen voelen zich over het algemeen minder vaak gestrest, zo blijkt. Ze hoeven zich immers toch niet meer voor hun gedrag te verontschuldigen. Iedereen verwacht namelijk dat ze te laat zijn.

En dat zorgt er vervolgens voor dat laatkomers minder stress ervaren. En laat stress nou juist een van de grootste oorzaken van gezondheidsklachten zijn onder (jong)volwassenen. Een leven zonder spanningen betekent in de meeste gevallen een langer leven.

Mode NajaarMode Najaar

Creatief

Ook is uit onderzoek gebleken dat mensen die te laat komen vaak positief zijn ingesteld, creatiever zijn en echte out-of-the-box denkers. Ze zijn in staat om hun verbeelding te gebruiken (zich voorstellen dat ze wel op tijd komen, misschien?) Deze eigenschappen maken dat zij meer succes hebben in hun werk dan mensen die altijd op tijd komen.

Bron: Vriendin
Foto: Getty Images

Tip van de redactie

smartwatch
Smartwatch
Klik hier

Lees ook…

Tips voor buitensporten in de herfst

Vier redenen om je te verheugen op de herfst

Zes huishoudelijke taken die je echt niet moet overslaan

introvert
De avonturen van een introvert die als extravert gaat leven
Klik hier
Sante 012024
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen