vlaggen wereld

Wat zijn de mooiste vlaggen ter wereld?

Wil je je woning opvrolijken? Gebruik dan eens kaarten in de vorm van een canvas, die je aan een muur kunt hangen. Door dit te doen, zul je direct een ruimte kunnen veranderen van stijl en look. Daarnaast is dit ook mogelijk met behulp van vlaggen. Denk hierbij aan echte landvlaggen, maar ook aan vlaggen die gemaakt zijn van canvas. In dit artikel focussen we ons op de mooiste vlaggen van landen, maar die kunnen natuurlijk ook geproduceerd worden van canvas om ze vervolgens op te hangen in je huis. In ieder geval zijn ze vele malen spectaculairder dan de saaie Nederlandse vlag!

Wil je zo’n leuke vlag of meerdere vlaggen aan de muur hebben? Maak dan gebruik van de producten die gekocht kunnen worden via https://www.photowall.nl/canvas/kaarten-vlaggen.

India

De Indiase vlag is de mooiste vlag ter wereld, niet alleen vanwege het kleurenschema of de pictogrammen die erin worden gebruikt, maar ook vanwege wat het allemaal aangeeft. Deze vlag is rechthoekig van vorm zoals de meeste vlaggen en heeft saffraan, witte en groene kleuren. Er is een blauw gekleurd wiel met 24 spaken in het midden. De Indiase vlag heeft een diepe emotionele betekenis, aangezien het concept van deze vlag werd geboren in een pre-onafhankelijk India. Het werd dan ook een symbool van India’s strijd voor onafhankelijkheid van de Britse overheersing. 

Mexico

De vlag van Mexico is een van de beste vlaggen ter wereld vanwege het unieke ontwerp. De vlag heeft drie verticale strepen van groen, wit en rood. Wat uniek is aan de vlag is het wapen in het midden van de vlag. Het ontwerp van het wapenschild is zeer oud en toont een adelaar die bovenop een cactus zit en een slang in zijn snavel houdt. Het vertelt de legende over hoe Mexico-Stad werd ontdekt door de Azteken.

Brazilië

De vlag van Brazilië is de coolste vlag van allemaal. De reden zijn de sterren in het midden van de vlag. Deze sterren worden weergegeven op een blauwe schijf die is omgeven door een geel parallellogram. De rest van de vlag is groen van kleur. Net als de vlag van de VS vertegenwoordigen de sterren in de vlag het aantal staten in Brazilië en als en wanneer een staat wordt toegevoegd, wordt er een ster aan de vlag toegevoegd. Maar hier eindigt de gelijkenis tussen sterren uit de VS en sterren uit Brazilië. De sterren worden niet willekeurig toegevoegd, maar zijn zo gerangschikt dat ze een sterrenbeeld weergeven.

Portugal

De vlag van Portugal is een prachtige vlag in groene en rode kleuren. Het is een van de beste nationale vlaggen die staat voor het bloed dat door de bevolking van Portugal is vergoten in de hoop een betere toekomst te creëren. Het schild in de vlag heeft een legendarische betekenis. Het betekent de 5 schilden die de graaf van Portugal won door 5 Moorse koningen te verslaan.

Australië

De vlag van Australië is een van de meest populaire vlaggen ter wereld, niet alleen vanwege het ontwerp, maar ook vanwege de manier waarop deze is gekozen. In tegenstelling tot andere nationale vlaggen, werd de vlag van Australië gekozen via een openbare wedstrijd. Het winnende ontwerp werd de nationale vlag van Australië. De vlag heeft een Union Jack afbeelding op de bovenste zijhoek. De rest van de vlag is blauw van kleur met 6 witte sterren. De grootste ster vertegenwoordigt de status van het Gemenebest van Australië.

Verenigd Koninkrijk

De vlag van het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt Engeland, Schotland en Ierland door de kruisen van hun respectieve patroonheilige. Het Rode Kruis is van de patroonheilige van Engeland, het witte kruis is van de patroonheilige van Schotland en het Rode Kruis is van de patroonheilige van Ierland. Het witte kruis van Schotland staat op een blauw veld. Zo combineert de vlag van het VK dus alle onderdelen van de landen waaruit het bestaat. 

Lees ook: Reizen en ervoor betaald worden? Dat kan met deze 5 beroepen

Beeld: Pexels / Dit is een partnerbijdrage