reizen-betaald-beroepen

Reizen en ervoor betaald worden? Dat kan met deze 5 beroepen

Wie wil er nu niet betaald krijgen om de wereld te mogen zien? Maar niet iedereen werkt in een sector waarin dat mogelijk is. Is het jouw droom om te kunnen reizen en ervoor betaald te worden? Met de volgende 5 beroepen kan je de wereld rondreizen zonder je inkomsten te verliezen. Lees je mee?

1. Travel contentmaker

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen, de influencers die de wereld rondreizen en hun volgers in alle glorie vertellen wat ze wel en niet moeten bezoeken in bepaalde landen of steden. Jaloersmakende foto’s vliegen om je oren en vanachter je laptop zit je maar te balen dat jij dat niet bent. Maar wat nu als je dat wel kan zijn? Zoek eens contact met een reisplatform dat hun medewerkers betaalt voor het ontdekken van en delen over de beste lokale bestemmingen. Zo kan je alsnog geld blijven verdienen terwijl je de wereld onder de loep kan nemen. Win-win!

Lees ook: ‘Reisfanaat? Met deze 8 tips kan je nóg vaker op reis!

2. Openbare spreker

Ook voor openbare sprekers is reizen onderdeel van hun werk. Conferenties kunnen namelijk niet bestaan zonder sprekers. Daarom moeten de organisatoren experts die perfect aansluiten bij de conferentie laten overvliegen om de aanwezigen toe te spreken. Dit is dus niet zomaar een baan die je zonder ervaring kan krijgen, maar met wat oefening vlieg je binnenkort wellicht wel de wereld over om jouw kennis met anderen te delen.

3. Seizoenswerk

De naam zegt het al: dit werk kan je doen tijdens de hoogseizoenen. Zo kan je ervoor kiezen om in afgeladen hotels te werken in de Griekse zomer, skiles te geven in witte berggebieden of tours te geven in je favoriete (buitenlandse) steden. Met de juiste kennis en people skills heb je een seizoen vol nieuwe indrukken en mensen en krijg je ook nog eens betaald voor verblijf op een te gekke nieuwe plek.

4. Au pair

Hou je enorm van kinderen en wil je wat zien van de wereld? Dan is au pair de perfecte baan voor jou. Je kan zelf aangeven waar in de wereld je voor kinderen wil zorgen en leert zo dus alle lokale plekjes kennen door onderdeel worden van een lokaal gezin. Je verblijf wordt geregeld door het gezin en daarnaast krijg je een kleine compensatie voor je werk.

5. Lesgeven in het buitenland

Voor dit werk heb je niets anders nodig dan kennis van de Engelse taal. Dit is namelijk een van de meest voorkomende vakken waar je makkelijk les in kan geven in het buitenland. Niet alleen kan je lesgeven in een land naar keuze, vaak worden ook je vlucht en verblijf vergoed door de instantie waarbij je lesgeeft. Met jouw kennis de wereld verkennen en tegelijk betaald worden is dus makkelijker dan je wellicht dacht!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen