tips-vaker-op-reis

Reisfanaat? Met deze 8 tips kan je nóg vaker op reis!

Wil jij nog vaker je koffer uit te kast trekken en het avontuur opzoeken? Dan moet je wel zorgen dat je er de centen voor hebt. Met de volgende tips kun je gemakkelijk besparen op je trips om het meeste te halen uit jouw budget. Zo kan je nóg vaker op vakantie!

1. Reis buiten het seizoen om

Natuurlijk is het verleidelijk om tickets te boeken naar een vakantieoord ver weg als je al die zomervakantiefoto’s voorbij ziet komen. Maar probeer de verleiding te weerstaan en boek je tickets voor na de zomervakantie. Er zijn namelijk nog genoeg plekken op de wereld waar het weer het toelaat om buiten het hoogseizoen te genieten en het kan je behoorlijk wat geld schelen. Daarnaast is er ook een kleinere kans dat je tussen de schreeuwende kinderen en feestende studenten in zit. Win-win!

Lees ook: ‘De beste plekken voor een actieve vakantie

2. Gebruik reiswebsites voor goedkopere hotels

In plaats van direct via de website van dat fantastische hotel te boeken, kan je beter even kijken of je het hotel op een reiswebsite kunt vinden. Vaak staan ze daar namelijk met een korting of deal goedkoper op aangeboden of kan je het direct combineren met een vlucht om wat kosten te besparen. Op sommige sites kun je zelfs punten sparen om later met nog meer korting te kunnen reizen.

3. Verblijf bij familie

Reis je naar een land waar je toevallig een oudtante of verre nicht hebt wonen? Wees dan niet bang om gewoon eens te vragen of zij er voor open staan om je tijdelijk in huis te nemen zodat jij kosten kan besparen op jouw verblijf (en natuurlijk om weer eens je familie te kunnen zien 😉). Ter compensatie kan je dan natuurlijk altijd wat leuks of lekkers voor ze meenemen of ze daar mee uit eten nemen. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij wat minder geld opzij hoeft te zetten voor je vakantie, maar je familie kan je ook alle leuke lokale plekjes laten zien die je als toerist minder snel zou vinden.

4. Boek je vluchten op de juiste tijd

Nee, daar bedoelen we niet mee dat je altijd voor de vlucht om 4 uur ’s nachts moet gaan in plaats van eentje waarvoor je niet op een onmogelijk tijdstip je bed uit hoeft. We bedoelen dat het goedkoper is om je vlucht 3 weken tot 4 maanden van tevoren te boeken. Ook is de dag waarop je vliegt een belangrijke factor in je reisbudget. Zo is dinsdag namelijk uitgewezen als de goedkoopste dag om op te vliegen, terwijl vrijdag en zaterdag de duurste dagen zijn. Gooi je schema dus wat meer om als je ervoor wil zorgen dat je zo goedkoop mogelijk kan vliegen.

5. Kies voor een keuken

Ga jij eigenlijk standaard voor een hotelkamer met zeezicht en een luxe badkamer? Misschien wil je dit keer wat meer geld stoppen in een appartement met keuken. Hierdoor kan je namelijk gemakkelijk je maaltijden zelf voorbereiden en minder tijd doorbrengen in dure restaurants. Hou je te veel van uiteten gaan en kun je echt niet zonder op vakantie? Bereid dan alleen je ontbijt en lunch voor in je eigen keuken zodat je je geld kunt opsparen voor een lekkere maaltijd in een lokaal restaurantje.

6. Vind goedkope of gratis activiteiten

Hou jij jezelf graag bezig tijdens je vakanties, maar gaat daar vaak ook redelijk wat geld inzitten? Pak het dan eens anders aan. Plan voor je vertrek welke activiteiten je kan ondernemen voor weinig of geen geld en zet die eens op je lijstje van bezienswaardigheden. Dit kunnen onder andere musea, botanische tuinen, parken of stranden zijn. Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn!

7. Vind kortingen op populaire attracties

Heb je altijd al eens naar dat ene festival of dat zwempark gewild, maar is het allemaal aan de wat prijzigere kant? Ga dan eens online speuren naar kortingscodes of online deals. Vaak is er meer te vinden dan je denkt, bijvoorbeeld via een andere website dan die van de attractie zelf. Daarnaast bieden reisorganisaties waarbij je hotel en vlucht inbegrepen zitten ook excursies aan die je kortingen en vervoer bieden voor die ene populaire activiteit. Het is altijd een poging waard om even bij de introductiebijeenkomsten aan te schuiven!

8. Vind goedkope bestemmingen

Deze is uiteraard nogal voor de hand liggend, maar daarom niet minder belangrijk. Het kan zo zijn dat je al jaren graag naar Barcelona wil, maar daar het geld niet voor hebt. Kies dan in plaats daarvan een goedkoper kleiner stadje of dorpje in de buurt van Barcelona en vind alle lokale lekkernijen bij jou om de hoek. Voor een klein prijsje ben je met het openbaar vervoer alsnog zo op je droombestemming en kost het je een heel wat minder geld. Pak je koffer maar in en met je paspoort in je hand ben je zo vertrokken!  

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen