minivakantie

6 tips om op mini-avontuur te gaan

We zouden altijd wel nieuwe plekken willen ontdekken. De zomer is de beste periode om op mini avontuur te gaan! Pak je fiets, doe je wandelschoenen aan, bel je zus of je vriend(in) of ga alleen op ontdekkingstocht.

Op vakantie ontdek je eindeloos veel nieuwe plekken. Nieuwe dingen zien en doen is niet alleen leuk, het zorgt vaak ook voor inspiratie en nieuwe inzichten. Door op micro-avontuur te gaan, haal je dat gevoel binnen in je dagelijks leven..

1. Doe iets wat je spannend vindt
Stap eens uit je alledaagse patronen door iets nieuws te doen. In eerste instantie zal het spannend zijn. Fiets een andere route dan normaal, doe je boodschappen aan de andere kant van de stad of geef je op voor een cursus pottenbakken. Het maakt niet uit wat het is, als het maar iets is wat je anders nooit doet.

2. Ga op zoek naar leuke plekken in de buurt
De duinen, het strand, het bos, een stadspark, een weiland. Er is ongetwijfeld een plek in de buurt waar jij makkelijk naartoe kunt. Je hoeft echt niet meteen op vakantie. Door er in het weekend of na het werk op uit te gaan, kun je het vakantiegevoel in het klein oproepen.

ReizenReizen

3. Geniet van de zon
Probeer zoveel mogelijk van de zon te genieten. Maak gebruik van ieder klein moment en kijk naar zoveel mogelijk zonsopgangen en zonsondergangen. Al is het maar vanuit je huis, de trein of de auto.

4. Wandel door je eigen buurt
Kijk door andere ogen naar je eigen wijk en je zult verbaasd zijn over de nieuwe dingen die je ontdekt. Streetart, kunst, mooie gevels. Genoeg te vinden waar je als je haast hebt nauwelijks aandacht aan besteedt.

5. Slaap eens in een tent
Zet een tent op in de tuin of strik een vriendin met een tuin. De omgeving is vertrouwd, maar slapen in een tent zal nieuw voelen. Tenzij je altijd al in een tent slaapt, dan boek je nu een hotelletje in een onbekende stad.

6. Doe het gewoon
Twijfel niet, maar ga er gewoon voor. En voor onderweg neem je een rugzak met ‘proviand’ mee:

Mangostukjes (klik hier)

Lunchsalade met mozzarella (klik hier)

Een groene smoothiebooster (klik hier)

Ideeën voor een mini-avontuur: ga fietsen of mountainbiken, maak een nachtwandeling, ga fotografen in je eigen woonplaats of in een andere buurt, ga wildkamperen, doe mee aan een sportwedstrijd, volg een creatieve cursus, ga nachtkanoën,  kook in de buitenlucht, neem de trein naar een station dat je niet kent, zwem in een meer, ga sterrenkijken… (met deze sterrekijker met nachtzicht!)

Deze wil je

e-mountainbike
E-mountainbike
Klik hier

Beeld: Getty Images

ga op mini avontuur

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Boekentip

stedentrip
Klik hier

Lees ook

Zo vier je de zomer feestelijk in jouw achtertuin

De nummer één fitnesstrend voor deze zomer

Sporten in de zomer, zo hou je het vol