getty images

Sporten in de zomer: zo hou je het vol

Dagen die te warm zijn om te sporten, vakanties, zomerroosters, kinderen die vrij zijn. In de zomer zijn de omstandigheden om te sporten vaak wat minder ideaal. Met deze drie tips hou je het vol om deze zomer te blijven sporten.

Bepaal een nieuw doel voor jezelf
Heb je je streefgewicht of conditiedoel voor de zomer behaald? Dat betekent niet dat alles nu oké is. Stel jezelf een nieuw doel om gemotiveerd te blijven. Misschien nog twee extra kilo eraf, een halve marathon lopen of je persoonlijk record verbreken.

Probeer iets nieuws
Veel sportscholen hanteren in de zomermaanden een zomerrooster met daarop minder lessen dan je gewend bent. Het kan zomaar zijn dat één van je favoriete lessen tijdelijk geschrapt is. Grijp deze kans aan om nieuwe lessen te proberen. Verandering is goed voor je lichaam en misschien ontdek je wel een sport die beter bij je past dan je dacht. Of gun jezelf een nieuw springtouw, boksbal of een set gewichten.

halters
Bestel hier

Ga buiten sporten
Verplaats het sporten naar buiten. Hardlopen, hoepelen of een bootcamp in het park. Er zijn mogelijkheden genoeg. Investeer in een goede sportbeha, nieuwe schoenen of een jack, dat maakt het nog leuker om vol te houden.

Beeld: Getty Images

sporten in de zomer

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Lees ook

De nummer één fitness trend deze zomer

Zes gezonde ontbijtjes met aardbeien

Dit zijn de vijf beste buikspieroefeningen