tuinfeest

Zo vier je de zomer feestelijk in jouw eigen achtertuin

Het is officieel zomer! En dit wordt de Summer of Loooooove! Tijd voor een feest in je tuin, op dakterras of balkon! Met deze tips wordt het een zomer om nooit meer te vergeten! Steek de lampionnen maar vast aan.

Let’s talk ideas. Plannen die prima uitvoerbaar zijn. En die je ook met een kleine(re) groep aanwezigen in zomerse sferen brengen. Helemaal mooi: geen zin om zelf de perfecte hostess te spelen? Laat je gasten dan meedenken én ieder iets lekkers of leuks meenemen. Op z’n Amerikaans dus, bring your own… food, beer, kleedje, gitaar, humus

Plan número uno: het mini-festival in eigen tuin

Op je balkon of dakterras mag natuurlijk ook. Licht je buren even in. Laat je inspireren door je favo zomer-festival en maak er een thema-avond van. Hang lichtsnoeren op. Zet karaffen met koud fruitwater en zelfgemaakte ijsthee neer. Iedereen verschijnt in dezelfde kleur outfit, ga los op Canva met het maken van een mooie invite en regel polsbandjes. Natuurlijk wordt de beste danser van de avond beloond met een corona-proof-goodiebag. Festival vibes: check. Spierpijn van het hossen: check. Instagram-waardige kiekjes: check.

Lichtsnoer op zonne energie
Lichtsnoer op zonne-energie
Bestel hier

Plan número dos: de ultieme party picknick

Heb je een strookje gras in de tuin, dan volstaan vrolijk gekleurde kleedjes. Ben jij meer van de betonlook? Zorg dan voor loungekussens of laat je picknickgasten zelf een kussen of zitzak meenemen. Met 4 gasten en iedereen die 1 of 2 hapjes maakt en meeneemt, raken die magen echt wel voldoende gevuld. Jij zorgt voor het drinken, natuurlijk heb je al duurzame rietjes in huis. Koppel een spelletje aan je picknick. Als iemand een vraag goed beantwoordt, mag er een hapje gepakt worden. Vraag verkeerd beantwoord? Dan blijft al het lekkers liggen waar het ligt.

Plan número tres: de cocktail-proeverij

En dat kan ook prima zonder alcohol, voor wie dat liever heeft. De zomer leent zich immers goed voor heerlijke mixdrankjes waar je niet meteen ‘losjes in de omgang’ van wordt. Maar voor de drinkers gaat het als volgt. Richt een tuintafel in als tijdelijke bar. Haal een paar onmisbare basics in huis (rum, munt, grenadine, citrusfruit en een opvaller zoals Blue Curaçao of een goede tequila) en bekwaam jezelf in het maken van maximaal 3 verschillende cocktails (die je natuurlijk lekker koel serveert). Zo houd je overzicht en betaal je je niet blauw aan boodschappen bij de slijterij. Laat je gasten de drankjes proeven en ‘scoren’. Leuk om te zien hoe smaken kunnen verschillen! En psst: nodig voor zo’n event eens een keer je ooms en tantes uit. Of die nieuwe buren. Je reputatie kan daarna niet meer stuk.

Deze vinden wij leuk

ijsblokjesmachine
Ijsblokjesmachine
Bestel hier
Tuinfeest

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Lees ook

8 tips om muggen weg te houden

De perfecte picknickmand

5 tips voor een tuinfeest

Gerelateerde artikelen