tips-tuinfeestje-klein-budget

5 tips voor het organiseren van een tuinfeestje met een klein budget

Hoewel jouw tuin misschien nooit het eigen-huis-en-tuin gehalte zal halen (laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft de tijd en het geld om een groep vakmannen in te huren) is er met deze tips geen reden om jouw tuin niet aantrekkelijk genoeg te krijgen voor een ultiem zomerfeestje (corona-proof, natuurlijk). Met volgende tips kan je jouw tuinfeest gastvrij en aantrekkelijk, maar ook zo betaalbaar mogelijk maken.

1. Draai niet door in alle plannen

Beslis wat je gaat maken en houd je aan dat plan. Of je nou een brunch voor je zes beste vriendinnen aan het organiseren bent of de buren met hun twee kinderen hebt uitgenodigd voor een diner, stel je menu samen aan de hand van het aantal mensen en de situatie. Maak dus niet drie verschillende hoofdgerechten of vier verschillende taarten, want dan lopen de kosten nog de spuigaten uit. En als je dan toch écht nog een gerecht moet toevoegen, kies dan voor een simpele cocktailprikker met wat kaas, tomaat en basilicum. Altijd goed!

2. Laat de bijgerechten de show stelen

Less is more. Laat voortaan die verschillende dure vlees- en visgerechten achterwege en kies ervoor om de bijgerechten het werk te laten doen. Als je besluit om toch vlees en vis te serveren, doe dit dan als een toevoeging in een salade of wraps.

3. Omarm de natuur als jouw decor

Inderdaad, een van de mooiste dingen aan het organiseren van een klein zomerfeest is de prachtige omgeving. Zo biedt de buitenlucht een goed excuus om te kiezen voor papieren borden en bestek (wel milieuvriendelijk, natuurlijk). De grootste bonus? Je hoeft niet onnodig veel geld uit te geven aan versieringen! Een aantal lampjes voor na zonsondergang en een goede afspeellijst creëren dé perfecte intieme sfeer. Ga je voor een themafeest? Dan kan je natuurlijk wel iets meer uitpakken met de versieringen.

4. Sta ervoor open om gasten hun eigen drank mee te laten nemen

Het Bring your own booze-concept is al een grote hit in de Verenigde Staten en wordt ook steeds populairder in Nederland. In plaats van de eindeloze bosjes bloemen nemen mensen steeds vaker een flesje wijn of een cadeau-set met speciaalbiertjes mee voor de organisatoren. Als we dit een standaard procedure maken voor al onze feestjes, kunnen we de kratjes bier en dure flessen wijn van ons boodschappenlijstje strepen en zo wat extra euro’s besparen.

Geen fan van het BYO-concept? Dan kan je er nog altijd voor kiezen om drank aan te vullen met frisdrank of sappen. Of maak een grote kan met een simpele iced tea of water met vers fruit om het feestje speciaal te maken.

DrankDrank

5. Onthou: tijd is geld

Je kan ook besparen door niet alleen te letten op de centjes, maar ook op de energie die je investeert in je feestje. Is het het waard om een huisgemaakte hummus te serveren die je 10 cent minder heeft gekost als je er wel een dag voor in de keuken hebt hoeven staan? Maak daarom slimme afwegingen!

Sante

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Goedkope tuinversiering

ledlamp
Superleuke (en goedkope) Ledlampjes voor in de tuin
Bestel hier
solar lamp
Solar lamp met deksel
Bestel hier

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen