9 manieren om jezelf uit een winterdip te halen

9 manieren om jezelf uit een winterdip te halen

De sneeuw levert mooie plaatjes op, maar niet iedereen wordt er blij van. 9 manieren om jezelf beter te voelen.

1. Zorg voor een goede winterjas
Een echt warme winterjas maakt het een stuk leuker om naar buiten te gaan. Is je huidige winterjas niet meer wat het geweest is? Ga nu alvast op zoek naar een nieuwe. Misschien vind je er één in de uitverkoop en dat zou mooi meegenomen zijn.

2. Plant bloembollen
De sneeuw zal smelten en het duurt niet meer zó lang voordat de bloemen beginnen te bloeien. Moet je ze wel nu al planten. Intratuin heeft een schema gemaakt waarin je kunt zien welke bollen je nu zou moeten planten om in het voorjaar te genieten van de bloemen.

3. Begin aan een voorjaarsschoonmaak
Heb je dat maar vast gedaan. Met een goede playlist op de achtergrond is het niet eens zo heel erg om te doen.

4. Ga naar buiten met je camera
Naar buiten gaan, is goed voor je. En hoewel je er geen zin in hebt, kan het er wel voor zorgen dat je je daarna beter voelt. Om toch een doel te hebben, kun je je camera mee naar buiten nemen om het seizoen vast te leggen.

5. Maak een avond vrij voor online shoppen
De kortingen bij de uitverkoop zijn gestegen, maak er gebruik van. Wil je geen onnodige aankopen doen? Maak een lijst met welke kleding of items je kunt gebruiken en maak een avond vrij om je favoriete webshops en merken te bezoeken.

6. Begin met het plannen van een vakantie
Het vooruitzicht aan de zon doet de meeste mensen al goed. Kies de bestemming, de datum en je bent klaar om je te verliezen aan plaatjes van de mooiste stranden, de lekkerste restaurants en de leukste steden.

7. Zet een vrolijke playlist aan
Muziek haalt herinneringen op. Luister naar de muziek die je terug doet denken aan vakanties van vroeger.

8. Zorg dat je daglicht ziet
De dagen worden steeds langer en het wordt ook steeds makkelijker om daglicht te zien. Doe de gordijnen 's ochtends open. Draai de lamellen op kantoor open en ga naar buiten wanneer dat kan om wat zonlicht te vangen.

9. Relativeer
En focus je op de positieve dingen.

Beeld: Shutterstock