3 Redenen Om Een Aloë Vera Plant In Huis Te Nemen santenl

3 redenen om een aloë vera plant in huis te nemen

De Aloë Vera wordt ook wel wonderplant genoemd. De Aloë Vera is een makkelijke kamerplant die graag op een zonnige plek staat. Wil je wat meer groen in huis, maar heb je geen groene vingers? Dan moet je zeker een aloë vera plant neerzetten.

De Aloë Vera Plant komt oorspronkelijk uit Afrika. Het gebruik van Aloë Vera gaat eeuwen terug. Egyptenaren en de Grieken maakten gebruik van deze veelzijdige plant. Het sap van de plant werd als genezingsmiddel gebruikt om wonden aan de huid mee te verzorgen. Maar de Aloë Vera plant is ook gewoon een heel mooie plant, die bovendien heel weinig verzorging nodig heeft. Reden genoeg dus om er een in huis te nemen.

Drie redenen om een aloë vera plant te nemen

Aloe Vera Plant Sante Hoe vaak moet je een Aloë Vera water geven?
Aloë Vera Plant

1. luchtzuivering

Aloë Vera planten staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren. Ze absorberen schadelijke gifstoffen en verbeteren de luchtkwaliteit. Ze nemen schadelijke gifstoffen op zoals formaldehyde en benzeen, die vaak voorkomen in huishoudelijke producten en vervuilde lucht. Het hebben van een Aloë Vera plant helpt dus om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is ook een ideale slaapkamerplant.

Lees ook: 5 kamerplanten die je nachtrust verbeteren

2. Huidverzorging

Het sap van de Aloë Vera plant staat al heel lang bekend om zijn helende eigenschappen voor de huid. Het sap helpt bij het genezen van kleine wonden, snijwonden en huidirritaties. Het bevat bovendien voedingsstoffen en antioxidanten die je huid kunnen kalmeren, hydrateren en genezen. Je kunt het verse sap rechtstreeks op kleine snijwonden, brandwonden of huidirritaties aanbrengen. Ook handig om in de zomer op je verbande huid te smeren, op een jeukende insectenbeet of op kleine wondjes. De gel heeft een ontstekingsremmende werking en is rijk aan vitamine E en C. Geen zin om je eigen plant open te snijden? Je kunt Aloë Vera-producten ook als verzorgingsproduct kopen.

Aloë Vera plant verzorging sante

3. Makkelijk in onderhoud

Een van de grootste voordelen van een Aloë Vera plant is dat deze heel weinig verzorging nodig heeft. De plant doet het goed bij weinig licht en heeft maar weinig water nodig. Pas op met te veel water geven, want je wil wortelrot voorkomen. Ideale plant dus als je (nog) geen groene vingers hebt. Of als plant in de badkamer. Let wel op dat de plant een zonnige plek heeft.

Lees ook: dit kun je doen tegen rouwvliegjes

Waar moet een Aloë Vera Plant staan?

De Aloë Vera plant gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar het voldoende zonlicht kan ontvangen zonder blootgesteld te worden aan direct zonlicht

rouwvliegjes planten vliegjes plant aloe vera plant

Hoe moet je een Aloë Vera Plant verzorgen?

  • Licht: Zorg voor helder, indirect licht.
  • Water: Laat de grond tussen twee watergeefbeurten door goed drogen. Geef matig water en vermijd vooral overbewatering.
  • Temperatuur: Deze plant gedijt goed bij een kamertemperatuur tussen 15-25°C.
  • Grond: Gebruik goed doorlatende aarde, zoals een cactusmengsel.
  • Voeding: Meststof is niet vaak nodig; één keer per maand in het voorjaar en de zomer is voldoende.

Lees ook: 7 kamerplanten die nauwelijks licht nodig hebben

Hoe vaak moet je een Aloë Vera plant water geven?

Water geven is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Als je de plant eens in de 2-3 weken water geeft is dat meestal voldoende. en ben je een keer vergeten water te geven, dan is dat ook niet erg. De aloë vera plant kan in het wild de ergste droogte weerstaan.

Lees ook: Dit zijn de vijf sterkste kamerplanten

Tip van de redactie

Hoeveel licht heeft je plant nodig, en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? In de bestseller Een huis vol planten kun je alles lezen over hoe jouw kamerplanten gelukkig worden. En jijzelf natuurlijk ook. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

BRONNEN:

123planten

9 Aloe Vera Benefits for Face and Skin!

Aloe Vera, a short review

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé