Kamerplanten Groeien Razendsnel

Déze 9 kamerplanten groeien razendsnel

Wie heeft de tijd en het geduld om jaren te wachten tot een plant zijn volle potentieel bereikt? Wil je je huis snel transformeren in een groene oase? Hier zijn 9 kamerplanten die groeien als kool.

Kamerplanten die razendsnel groeien

1. Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides)

Allereerst: de Pannenkoekenplant. Deze schattige, rondbladerige plant is een absolute favoriet onder plantenliefhebbers. Hij is namelijk niet alleen prachtig, maar vermenigvuldigt zich ook nog eens razendsnel.

Pannenkoekenplant Kamerplanten Die Razendsnel Groeien
Bekijk hier

2. Goudpalm (Dypsis lutescens)

Vervolgens hebben we de Goudpalm. Tropisch en elegant, deze palm voegt direct een exotisch tintje toe aan je interieur terwijl hij bovendien gestaag doorgroeit.

Dypsis Lutescens P17 1024
Bekijk hier

3. Monstera (Monstera deliciosa)

Daarnaast staat de Monstera hoog op de lijst. Immers, met zijn grote, geperforeerde bladeren is het een echte blikvanger. En het beste? Hij groeit als kool!

Monstera Deliciosa P21 Amstelveen Wit 1024
Bekijk hier

4. Zamioculcas (ZZ plant)

Verder de Zamioculcas, een echte overlever. Bovendien heb je er weinig omkijken naar. Want hij heeft weinig licht en water nodig, maar is toch een snelle groeier.

Zamioculcas Zamiifolia P21 Lifestyle 600x600 1
Bekijk hier

Lees ook: 6 kamerplanten die nauwelijks water nodig hebben

5. Bananenplant (Musa)

Ook de Bananenplant is zo’n kanjer. Wie wil er nu geen mini-bananenboom in huis? Voordat je het weet schiet hij namelijk de lucht in. Vervolgens is hij geen mini meer maar maxi. Stel je voor: een tropische woonkamer.

Musa Tropicana P21 Lifestyle
Bekijk hier

6. Vioolbladplant (Ficus lyrata)

Daarentegen is de Vioolbladplant misschien wat grilliger qua verzorging, maar met de juiste liefde schiet hij omhoog. Je moet hem wel om de twee jaar moet verpotten, want anders komen zijn wortels ruimte tekort.

Ficus Lyrata P21 Lifestyle
Bekijk hier

7. Aloë Vera

Dan heb je de Aloë Vera. Niet alleen geweldig voor je huid, maar ook een snelle groeier. Vooral in de breedte. Een win-win situatie dus!

Aloe Vera P12 Lifestyle 2 2 600x600 1
Bekijk hier

8. Philodendron

Daarbij, de Philodendron met zijn sierlijke bladeren is een echte must-have. En je raadt het al, hij groeit razendsnel. Je moet daarbij denken aan zo’n tien centimeter per week. In het meest gunstige geval dan.

Philodendron Scandens P12 1024 1 600x600 1
Bekijk hier

9. Rubberplant (Ficus elastica)

Ten slotte moet de Rubberplant niet worden vergeten. Zet hem op een lichte plek, verpot hem om de twee á drie jaar en hij zal je belonen met een snelle groei.

Rubberplant
Bekijk hier

Kortom, als je snel groeiende planten in je huis wilt, zijn dit de toppers om te overwegen. Ze zullen je leefruimte niet alleen opfleuren, maar je ook het voldoening geven van een snel groeiend groene oase. En zeg nou zelf, wie wil dat nu niet?

Santé’s favoriet

Hoeveel licht heeft je plant nodig, en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? In de bestseller Een huis vol planten kun je alles lezen over hoe jouw kamerplanten gelukkig worden. En jijzelf natuurlijk ook. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 7 kamerplanten die nauwelijks licht nodig hebben

Foto: Getty Images
Bron:
Vriendin