Shutterstock 1453351178

5 tips voor je staycation

Een midweek aan de Hollandse kust of fijn een paar fietsknooppunten verkennen. Of misschien blijf je wel helemaal thuis deze zomer, dat kan hartstikke leuk zijn!

Je leest alles over een geslaagde staycation in de nieuwste Santé. Maar omdat je nooit genoeg tips kunt hebben, hieronder nog eens 5 top-tips uitgelicht. Happy holidays, in eigen land, in eigen huis!

Lees ook: ‘Zelfs kort ertussenuit heeft al gezondheidsvoordelen

Kook werelds

Nu je even vrij hebt, is er ook veel meer tijd om iets bijzonders op tafel te zetten. Had je een vakantie naar een exotisch oord, tropisch eiland of onbekende metropool geboekt die vanwege corona niet doorging? Verdiep je in de cuisine van die stek en kook een typisch gerecht ‘van daar’. Meteen leuk om voor te proeven voor als je de trip nog eens gaat inhalen.

Start een reisblog

Of vlog. Of Instagram-account. Of ouderwets dagboekje met pen en papier. Noteer je verhalen en avonturen iedere dag kort, liefst vergezeld van een paar mooie foto’s. Prachtige vlinder gespot bij je groene hoekje in de tuin of op het balkon? Leg het vast. Zo word je je niet alleen heel bewust van je staycation en hoe mooi en fijn iets simpels kan zijn, maar heb je als het ware ook een vakantieherinnering om later nog eens terug te kijken.

Let’s get digital, digital

Je hebt vast gehoord dat veel musea en andere trekpleisters inmiddels ook digitaal te bezoeken zijn. Hoe leuk is het om op één en dezelfde middag zowel het Rijksmuseum als het koninklijk paleis in Brussel als de groene bergtoppen van de Zwitserse Alpen te kunnen zien? Ja, echt, dat laatste kan ook: de Grand Train Tour of Switzerland voert je over bijna 1300 kilometer aan treinspoor, langs prachtige locaties in het land.

Proeverij

Je las bij ons al dat je van je eigen achtertuin (of dakterras, of balkon) tijdelijk een mini-festivalterrein kunt maken. Zo haal je de vibes van je favo – maar helaas gecancelde – festival nog een beetje in huis. Met diezelfde gedachte is het natuurlijk hartstikke leuk om een proeverijtje te organiseren. Hoor je altijd gepraat over whiskey, maar heb je er zelf nog geen verstand van? Proeverij! Altijd al eens willen weten welke verrassende smaken ijs perfect met elkaar te combineren zijn? Proeverij!

In eigen buurt

Hoe goed ken jij de straten, hoekjes, parken en monumenten in je eigen buurt? Breng deze zomer eindelijk eens dat bezoekje aan de oude molen, waar je altijd langs fietst maar nooit stopt. Tuur eens naar de straatnaambordjes in je wijk en droom weg bij de personen naar wie ze vernoemd zijn. Of loop iedere avond een andere route naar de ijsboer, spot urban stoepkrijtkunst en laat je verrassen door hoe interessant je eigen buurt is.

Gerelateerde artikelen