Rijksmuseum

Vanuit je luie stoel naar het museum. Het kan!

Had je een leuke stedentrip gepland in Europa en was je juist van plan bijvoorbeeld het Louvre in Parijs of het British museum in Londen te bezoeken. Jammer dat het coronavirus roet in eten heeft gegooid, maar die musea kun je nog steeds bezoeken!

Gelukkig bieden heel veel grote musea virtual tours aan die je vanaf je bank kunt bezichtigen. Deze mag je niet missen:

Le musée du Louvre, Parijs

We beginnen onze online-reis in de stad van de liefde! Ook al heeft Parijs de afgelopen jaren zijn status als meest bezochte stad ter wereld verloren, de musea blijven immens populair. Het Louvre is het grootste kunst- en antiek museum ter wereld, met wereldberoemde stukken zoals de Mona Lisa of de Victory of Samothrace en is eigenlijk het meest populaire museum in Europa op Instagram. Met meer dan 4 miljoen posts!

louvre.fr

Lees ook:Nu het ideale moment om thuis te trainen

The State Hermitage Museum, Sint-Petersburg

Vervolgens “vliegen” we virtueel, over Europa naar het oosten en landen we in Sint-Petersburg. Voor al bijna twee eeuwen is dit de keizerlijke hoofdstad van Rusland, dat ook de thuisbasis is van het grootste museum ter wereld in termen van exposities. De collectie van The State Hermitage omvat meer dan drie miljoen kunstwerken en artefacten van wereldcultuur, die allemaal virtueel te bekijken zijn op hun uitgebreide online platform.

hermitagemuseum.org

British Museum, Londen

Londen is een cultureel centrum dat wacht om virtueel verkend te worden, en wat is een betere manier om de geschiedenis in te duiken, dan gebruik te maken van de middelen die het British Museum aanbiedt. Dit museum, dat ouder is dan de Verenigde Staten zelf, bevat een van de belangrijkste collecties ter wereld en illustreert de evolutie van de mens van het begin tot het heden. Scroll door de eeuwen heen en ontdek kunst, geschiedenis, religie, conflicten en meer.

britishmuseum.withgoogle.com

Rijksmuseum, Amsterdam

Stap op de virtuele veerboot en we vertrekken naar Amsterdam, waar we het Rijksmuseum bezoeken. Als je er al in het echt bent geweest, is het nu tijd om ook online een kijkje te nemen. Het is een belangrijk museum in ons land, zowel wat betreft het aantal bezoekers als het aantal tentoongestelde werken. Het is gewijd aan de schone kunst, ambacht en geschiedenis van het land.

google.com/partner/rijksmuseum

Bron: Holidu