Placeholder

Op mooie voetjes de zomer door

Het klinkt ongeloofwaardig wanneer we aan het begin van de zomer om ons heen kijken maar volgens onderzoek van een voetencosmeticamerk verzorgt maar liefst 97,5% van de Nederlanders zijn voeten.

We doen dit niet alleen als onderdeel van de normale lichaamsverzorging (70%), maar ook om voetklachten te voorkomen (61%). Het meeste last hebben we van overtollig eelt en een droge huid.

Erogene zone
Mannen zijn heel tevreden over de voeten van hun partner (49%) maar andersom is dat niet altijd het geval: zijn voeten kunnen volgens haar wel wat meer aandacht gebruiken. Ook vinden mannen de voeten van hun partner vaker sexy (23% vs. 6%) en opwindend (10% vs. 5%) dan vrouwen. En ben je onder de dertig? Dan hoor je misschien tot de 15% voor wie de voeten een belangrijke erogene zone zijn.

Niet aan m’n voeten zitten!
Ruim 60% van de ondervraagden vindt iets lelijk aan haar of zijn eigen voeten, meestal heeft dit betrekking op het eelt of de teennagels. Bij sommige mensen mag er ook niemand aan hun voeten komen: ruim een kwart geeft aan dat ze liever niet hebben dat er iemand anders dan zijzelf aan hun voeten zit. Zelfs professionals worden door minder dan de helft van de ondervraagden toegestaan.