×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Primeur: snurkvrije hotelkamer

Primeur: snurkvrije hotelkamer
27.06.2011 - Redactie

Last van een snurkende partner? Het Crowne Plaza Hotel schiet te hulp met een heuse snurkvrije kamer.


Inderdaad, een snurkvrije kamer. De kamer is door Crowne Plaza ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek over snurkende partners en nachtrust. Dit onderzoek toont aan dat meer dan 15 procent van de Nederlandse stellen per nacht tussen de 30 minuten en een uur wakker ligt door het gesnurk van hun partner. En dit betekent zelfs een slaaptekort van twee jaar (!) op een mensenleven. Tijd voor actie dus.

Apart slapen
Soms is een snurkende partner zo erg dat stellen wel apart móeten slapen. In Nederland is dit bij 10 procent van de koppels ’t geval en bij Duitsers zelfs 21 procent. Crowne Plaza komt dan ook niet alleen met de snurkvrije kamer tegen slapeloze nachten, maar ook om relatiebreuken te voorkomen. Het onderzoek laat namelijk zien dat voor bijna 7 procent van de Nederlandse stellen snurken kan leiden tot een mogelijke relatiebreuk. 10 Procent van de Nederlandse stellen klaagt zelfs dat het gesnurk de vakantie verpest. Soms is het zo erg dat mensen een extra hotelkamer moeten boeken omdat hun partner ’s nachts complete bossen omzaagt.

Lees ook: comfortabele huisjes te huur >

Vanaf vandaag, maandag 27 juni, wordt de snurkvrije kamer een week getest in het Crowne Plaza Amsterdam Schiphol-hotel in Nederland. De kamers bieden ingenieuze snufjes om dat nare, snurkende geluid te verminderen. Dit zijn o.a een:

Geluidswerende muur
Absorbeert harde geluiden, buigt geluidsgolven af en minimaliseert daardoor het snurkgeluid. De muur bestaat uit een schuimkussen in de vorm van een eierdoos dat het weerkaatsende effect van het geluid in de kamer reduceert.

Geluidsabsorberend hoofdeinde
Dempt samen met de geluidswerende muur de echo in de hotelkamer.

Anti-snurk kussen
Werkt op basis van zeldzame aardmagneten en dit creëert een zogenaamd ‘natuurlijk magnetisch veld’. Dit magnetische veld helpt de luchtwegen open en het gehemelte strak te houden, zodat dit niet vibreert tijdens het slapen en snurken wordt tegengegaan.

White noise machine
Hiervan is bewezen dat ’t het geluid van gesnurk helpt te verdrijven en dat ’t zorgt voor een betere nachtrust en ontspanning.

Wil je kuren in India, de bakermat van de ayurveda? Santé biedt een voordelig arrangement aan >


(
Bron: InterContinental Hotels Group)
Wat vind je ervan?

Reacties

De perfecte deken voor mensen die vaak koude voeten hebben

17.01.2018 - Zit je onder een deken op de bank, is hij nét te kort om je voeten goed te bedekken. Herkenbaar probleem? Deze deken heeft sokken aan de onderkant. Handig voor degenen met voeten als ijsklompen. Lees verder

Lees je horoscoop

17.01.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Lees je horoscoop

16.01.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Lees je horoscoop

15.01.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Lees je horoscoop

14.01.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Lees je horoscoop

13.01.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Waarom gaat de tijd sneller als je ouder wordt?

12.01.2018 - Heb je je wel eens afgevraagd waarom een zomerdag vroeger eindeloos leek te duren, terwijl hoe ouder je wordt de maanden voorbij lijken te vliegen? Lees verder

Lees je horoscoop

12.01.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 295 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Je bent op het werk, of met je werkzaamheden vandaag zeer invalsrijk en…

» Naar de daghoroscopen