×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Brr, vrouwen lijden meer kou op het kantoor

Brr, vrouwen lijden meer kou op het kantoor
21.09.2012 - Redactie

Nu het buiten regent en de temperatuur flink is gezakt, begint het binnen ook weer kouder te worden. Vrouwen worden vaak al bestempeld als koukleumen, maar een recent onderzoek bewijst dat vrouwen het op kantoor kouder hebben dan mannen.


Koudere handen
De vrouwelijke handen zijn bij dezelfde kantoortemperatuur tot gemiddeld 2,5 graden kouder dan mannelijke handen. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Lisje Schellen van de Technische Universiteit Eindhoven. Volgens de onderzoekster zijn vooral de verschillen in temperatuur aan de uiteinden van ledematen opvallend.

Proefpersonen
Voor het onderzoek werden proefpersonen gevraagd om halve en hele werkdagen computertaken uit te voeren in een klimaatkamer. Er werden verschillende maatregelen genomen om andere invloeden op de lichaamstemperatuur uit te sluiten. Alle vrijwilligers hadden een gezond gewicht, aten een vergelijkbare lunch en droegen tijdens het onderzoek een joggingbroek en shirt van dezelfde dikte.

Klimaatsystemen
Volgens Schellen houden de ontwerpers van klimaatsystemen in kantoren maken vaak berekeningen op basis van universele mens. Met dit onderzoek bewijst de onderzoekster dat dat een achterhaald idee is. Naast verschillen in temperatuur tussen mannen en vrouwen, zijn er ook individuele verschillen. Onder de vrijwilligers was ook een enkele man die last had van koude handen.  

Heb jij het wel eens koud als je aan het werk bent op kantoor?

Bron: Volkskrant.nl

Wat vind je ervan?

Reacties

Lees je horoscoop

20.08.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Zelfbeeld verbeteren

19.08.2018 - Ben jij tevreden met jezelf, of zou je het liefst van alles aan je karakter en uiterlijk veranderen? Stop met piekeren over wat er beter kan. Met deze vijf regels verbeter jij je zelfbeeld. Lees verder

Lees je horoscoop

19.08.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Lees je horoscoop

18.08.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Lees je horoscoop

17.08.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Lees je horoscoop

16.08.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Lees je horoscoop

15.08.2018 - Wat hebben de sterren vandaag voor je in petto? Lees verder

Wesp doodslaan

14.08.2018 - Dat er dit jaar een wespenplaag is, is goed te merken. Zeker als je buiten zit met iets te eten of drinken, heb je binnen no time een paar wespen om je heen. Hoe vervelend je ze ook vindt, je kunt ze beter niet doodslaan. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 302 |
Mis niets
Daghoroscoop
Leeuw

Keer eens terug naar de aarde. Jouw dromerijen zijn leuk maar hebben niets met…

» Naar de daghoroscopen