Yogaoefeningen Voor Betere Spijsvertering

5 beste yogaoefeningen voor een betere spijsvertering

Voel je je soms een beetje opgeblazen of zwaar na het eten? Gelukkig kunnen yogaoefeningen je spijsvertering verbeteren. Hieronder vind je de top 5 die je gemakkelijk thuis kunt doen.

Beste yogaoefeningen voor een betere spijsvertering

1. De Pawanmuktasana (Windverlichtende houding)

Deze houding helpt bij het vrijmaken van opgehoopt gas in je maag en darmen en dus creëer je een betere spijsvertering. Ga op je rug liggen, breng je knieën naar je borst en omarm ze met je armen. Houd deze positie een paar minuten vast en adem diep in en uit.

Pawanmuktasana yogaoefeningen betere spijsvertering

2. De Vajrasana (Diamant houding)

Bijzonder effectief direct na het eten. Ga op je knieën zitten met je billen op je hielen en je handen op je dijen. Deze positie bevordert een snellere spijsvertering door een betere bloedcirculatie in het buikgebied.

Vajrasana

3. De Ardha Matsyendrasana (Halfvis houding)

De draaiende houding van deze oefening stimuleert de organen in je buik en verbetert de spijsvertering. Zit met gestrekte benen, buig je rechterbeen over het linkerbeen en draai je bovenlichaam naar rechts.

Ardha Matsyendrasana

Lees ook: De 5 beste yogahoudingen om af te vallen en vet te verliezen

4. De Bhujangasana (Cobra houding)

Door je buik te strekken, stimuleer je de de spijsverteringsorganen. Ga op je buik liggen, plaats je handen onder je schouders en duw je bovenlichaam omhoog terwijl je de heupen op de grond houdt.

Bhujangasana

5. De Paschimottanasana (Zittende vooroverbuiging)

Ook deze houding bevordert de spijsvertering en masseert je buikorganen. Zit op de grond met gestrekte benen en buig voorover vanuit je heupen om je tenen, enkels of schenen te pakken.

Paschimottanasana yogaoefeningen voor betere spijsvertering

Door deze oefeningen regelmatig te doen, kun je je spijsvertering aanzienlijk verbeteren. Begin langzaam en luister naar je lichaam. Met een beetje geduld en oefening zul je snel het verschil merken.

Tip van Santé

Ontdek de wereld van yoga in het comfort van je eigen huis met de ‘Yoga voor thuis’ kaartenset en instructieboek. Deze set van 50 kleurrijke asana-kaarten maakt het mogelijk om je eigen gepersonaliseerde yogales te creëren. Ideaal voor het verminderen van rugpijn, het verbeteren van je humeur en het verhogen van flexibiliteit. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 beste yogaoefeningen voor de perfecte nachtrust

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

50 kaarten & instructieboek