Beste Buikspieroefeningen fitness platte buik

Buikspieren trainen: dit zijn de 4 beste buikspieroefeningen

Met deze vier buikspieroefeningen heb jij straks een wasbordje. Doe mee met de Santé buikspier-challenge voor een platte buik.

Of je nu een sixpack of gewoon een platte buik wil, zo heb je snel resultaat. Een workout met vier oefeningen voor een slanke buik. Fitness die je gewoon in de woonkamer kunt doen.


Wil je dat gewilde wasbordje of liever gewoon een buik die niet de hele tijd blubbert? Denk dan niet alleen aan hoe het er van buiten uitziet. Je buikspieren – je core – omvatten namelijk alle spieren rondom je romp: voor, zijwaarts en achterwaarts. Ze zijn de basis voor een strakke buik en daarmee een sterke rug.

Een sterke core is niet alleen mooi om te zien, het is ook essentieel voor het voorkomen van blessures en rugpijn.

Het is belangrijk om te begrijpen welke spieren je core vormen. Vaak denken we alleen aan de rechte buikspieren, maar vergeet ook niet de bovenste en lagere buikspieren, de schuine buikspieren (obliques) en de dwarse buikspieren. Deze spieren werken allemaal samen om je lichaam te ondersteunen en kracht te geven.

Lees ook: dit zijn de vijf beste buikspieroefeningen voor beginners

Een strakkere buik

Goede exercise voor buikspieren: crunches

Crunches: lig op je rug met je knieën gebogen en handen achter je nek. Til je schouderbladen van de grond door je buikspieren goed aan te spannen.

Crunches strakke buik
Crunches

Platte buik: de plank

Planken: houd je lichaam in een rechte lijn en houd dit zolang als je kunt vast, zonder dat je heupen zakken of je rug kromt.

Lees ook: 3x het grote nut van eiwitten na het sporten

De Plank voor sterke buikspieren
De Plank

Leg raises

Leg raises: lig op je rug met je armen langs je zij. Til vervolgens je benen omhoog, zonder ze te buigen, tot ze recht boven je heupen zijn.

Leg Raises voor een platte buik zonder moeite
Leg Raises

Russian Twist

Russian twists: zit op de grond met je knieën gebogen en voeten op de grond. Houd je handen samen en beweeg ze vervolgens van links naar rechts, terwijl je buik- en rugspieren aanspant.

Russian Twist snel buikspieren krijgen
Russian Twist

Thuis trainen

Kijk ook naar het onderstaande YouTube filmpje voor extra inspiratie.

Lees ook: tips voor een platte buik

Tip van de redactie

Wil je gezonder en fitter worden zonder uren in de sportschool te hoeven staan? Dan is deze buikspierwiel van AJ-Sports zijn de oplossing voor jou. Geen uren uitzoeken wat te doen met gewichten maar snel en efficiënt je spiergroepen trainen met de ab trainer van AJ-Sports waar en wanneer je maar wilt. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST Marlies Hanse

BEELD GETTYIMAGES