Schaatsen schaatswol

Waar kan ik schaatsen? 5 kunstijsbanen

Waar kan ik schaatsen? Ook als de plassen en sloten niet meer bevroren zijn, zijn er mogelijkheden genoeg om je op het ijs in het zweet te werken.

Nu is het geen schaatsweer meer. Maar wil je toch schaatsen, dan kun je ook hier terecht om te schaatsen.

 1. Elfstedenhal, Leeuwarden


De 400-meter baan wordt de Atje Keulen-Deelstra-baan genoemd. Het is de vaste trainingsbaan van maar liefst zes ijsverenigingen uit de buurt. Je kunt er terecht voor vrij schaatsen, maar ook voor schaatslessen. Er zijn rittenkaarten en seizoensabonnementen beschikbaar, en dagkaarten. Naast de 400-meter baan is er ook een ijshockeybaan beschikbaar. De hal is geopend in 2015 en echt schitterend.
Elfstedenhal.frl

2. IJsbaan Twente, Enschede

Waar Kun Je Schaatsen Schaatswol

Wie wil er nou geen les hebben bij de Sven Kramer Academy? In deze prachtige ufo-achtige koepel kan het. Neusje van de zalm. Of eigenlijk neusje van de schaatsschoen.

Optisport.nl

Lees ook: wordt het de koudste winter in 100 jaar?

3. IJsbaan Haarlem

 Je kunt hier niet alleen schaatsen, maar ook ‘Bavarian Curling’, ook wel ‘Eisstockschießen’ genoemd, kunstschaatsen of rolstoelschaatsen beoefenen. Via de website kun je op elk moment zien hoe de baan er bij ligt en hoe druk het is. Super handig natuurlijk. Zo’n twintig ijsclubs maken gebruik van de IJsbaan Haarlem voor het langebaanschaatsen. De meeste ijsclubs geven er schaatstraining en -les op alle niveaus en voor verschillende leeftijden. Trainingen en lessen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven door ervaren schaatsinstructeurs. Echt een aanrader dus als je wil weten: waar kun je schaatsen.

IJsbaanhaarlem.nl

Lees ook: door dit trucje hoef je minder vaak te plassen

Waar kun je schaatsen Amsterdam

Schaatsen Schaatswol

Bij deze bekende Jaap Eden ijsbaan kun je vrij schaatsen, binnen en buiten, lessen volgen, maar ook een cursus toerschaatsen doen. Dit is de oudste nog bestaande 400-meterbaan ter wereld. Schaatsen, Glühwein en Koek & Zopie.
Jaap Eden IJsbaan

Thialf

De belangrijkste kunstijsbaan van Nederland. Tussen de verhuur en evenementen door is de ijsbaan open voor recreatie. Lang niet altijd open dus, bekijk daarom voor je bezoek de openingstijden om teleurstelling te voorkomen. Niet alleen worden hier verreweg de meeste wedstrijden gehouden in Nederland, maar ook staat het stadion ontzettend bekend als het gaat om de gezelligheid. Wanneer er geen wedstrijden zijn, kun je hier zelf schaatsen. Op het ijs van de kampioenen.
Thialf

Lees ook: dit gebeurt er als je elke dag een uur wandelt

Tekst Santenl, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Of je nou schaatst of gaat skieën: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Het houdt je voeten warm en droog en is ideaal om je nieuwe wandelschoenen of schaatsen in te lopen/schaatsen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lopen Zonder Blaren