Minder Vaak Plassen

Door dit trucje hoef je minder vaak te plassen

Heb je dat ook, dat je de hele dag door naar de wc moet? Gemiddeld plas je zes tot acht keer per dag, maar vooral vrouwen plassen veel vaker. Minder tijd op de wc doorbrengen? Daar is een handig trucje voor. We leggen het even uit…

In het engels heet het ‘double voiding‘, oftewel: dubbel legen. In plaats van dat je je blaas één keer leegt, doe je dat bij elk toiletbezoek twee keer. Dit wil je weten over plassen.

Wc Papier Toilet Plassen 11zon

Zo werkt het

1. Ga zo ontspannen mogelijk op het toilet zitten en leun licht naar voren
2. Ontspan je handen en je armen
3. Probeer je blaas zo leeg mogelijk te krijgen
4. Blijf vervolgens nog even zitten en beweeg je heupen twintig tellen lang heen en weer
5. Leun vervolgens nog verder naar voren, ontspan je lichaam en plas de laatste druppels eruit

Het voordeel is niet alleen dat je minder vaak hoeft te plassen, het schijnt ook goed te zijn tegen blaasontsteking.

Lees ook: urineverlies, dit kun je er tegen doen

Niet plassen voor het slapen gaan

Vaak doe je ook uit gewoonte een plasje voor je naar bed gaat, maar dat is maar een klein plasje. Door je blaas te dwingen een klein plasje te doen, wordt deze onbewust getraind om zichzelf al bij een kleine hoeveelheid urine te legen. Daardoor zul je merken dat je steeds vaker voor kleine plasjes naar de wc zult moeten gaan. Je kunt dit voorkomen door alleen naar de wc te gaan als je ook daadwerkelijk moet.

Waarom Het Beter Is Om Met Een Open Raam Te Slapen Ook In De Winter Sante 11zon

Lees ook: dit doe je tegen blaasontsteking

Hoe vaak je naar de wc moet, heeft met veel dingen te maken. Als je bijvoorbeeld weinig koolhydraten eet, zul je merken dat je vaker naar de wc moet. En net op dieet, dan zul je ook meer vocht kwijt moeten. Maar ook hebben sommige mensen een kleinere blaas of sneller last van aandrang. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Ook niet als het gaat om plassen. Minder vaak plassen doe je dus zo.

Lees ook: 3 yoga oefeningen om beter te slapen

Yoga Oefeningen Strakke Buik

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé

BEELD GETTYIMAGES