tips-wandelschoenen-kiezen

Met deze 7 tips kies je de beste wandelschoenen uit

Heb jij het wandelen ook opgepakt en ben je op zoek naar de beste wandelschoenen? Dan hebben wij een aantal tips voor je waar je rekening mee moet houden bij het shoppen van wandelschoenen. Zo vind jij de beste fit voor jou!

1. Denk na over waar je ze voor gebruikt

Ben je een mooi weer wandelaar of hou jij ervan lange trektochten te maken? Afhankelijk van het soort wandelaar dat je bent, heb je ook een ander paar schoenen nodig. Het is bij het kiezen van je wandelschoenen dan ook belangrijk dat je meerdere factoren in overweging neemt. Denk bijvoorbeeld aan wandelen met of zonder extra gewicht, het terrein waar je op wandelt, de afstanden die je loopt en specifieke dingen die je zelf graag zou willen, zoals of ze waterproof zijn of niet.

2. Draag de goede sokken

Wanneer je wandelschoenen gaat passen, is het belangrijk om de juiste sokken te dragen. Oftewel, draag met het passen het soort sokken wat je draagt tijdens het wandelen. Zo weet je zeker dat je schoenen koopt die net zo lekker zitten bij het passen als tijdens het wandelen zelf.

3. Let op plekken die strak zitten

Als je wandelschoenen koopt, moeten ze goed aansluiten, maar absoluut niet oncomfortabel voelen. Zeker wanneer je tenen krap zitten of tegen het randje van je schoen aan zitten, is dat een enorme rode vlag. Dat kan er namelijk voor zorgen je echt vervelende pijnklachten krijgt tijdens een (lange) wandeling.

Lees ook: ‘Hoeveel calorieën verbrand je nu precies met wandelen?

4. Pas je schoenen later op de dag

Je voeten zwellen op naarmate de dag vordert. Je wil er natuurlijk wel voor zorgen dat je je wandelschoenen de hele dag door comfortabel kan dragen. Pas daarom je schoenen ook eens later op de dag, zodat je zeker weet dat je schoenen nog goed zitten wanneer je voeten op hun grootst zijn.

5. Probeer ze uit

Oké, je kan misschien geen enorme hikes maken op je schoenen voordat je ze daadwerkelijk koopt. Maar het is wel fijn om even wat rondjes door de winkel heen te lopen om echt te kunnen voelen hoe ze zitten tijdens het wandelen.

6. Overweeg zooltjes

Hoe fijn je wandelschoenen ook zitten, het zou kunnen dat je inlegzooltjes nodig hebt om echt het maximale uit je schoenen te halen. Zo kan je niet alleen jezelf wat meer steun geven tijdens het lopen, ook belast je daardoor je voeten minder. Meer wandelplezier dus!

Lees ook: Met déze apps wordt wandelen nog leuker

7. Kies de juiste fit

Wandelschoenen zitten niet hetzelfde als je ‘normale’ schoenen. Verkijk je dus niet op het feit dat je schoenen misschien wat stijver aanvoelen. Je wandelschoenen moeten er immers voor zorgen dat jij alle steun krijgt die je nodig hebt tijdens het wandelen, zeker wanneer je extra gewicht met je meedraagt of langere afstanden gaat lopen. Wandelschoenen kunnen dus stijver onder je voeten en rond je enkels aanvoelen, maar dat is dus de bedoeling!

Shop nu nieuwe wandelschoenen!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen