foam roller

5 redenen om direct een foam roller aan te schaffen

De foam roller is een handig accessoire in je fitcollectie. Gebruik hem om je spieren mee te masseren of om oefeningen extra intensief te maken.

1. Masseer je spieren

Ga op de foam roller liggen, de roller ligt dwars onder je bovenbenen. Je leunt op je armen als in een plankhouding, maar je hoeft geen spanning te zetten op je core omdat de foam roller je ondersteunt. Gebruik je lichaamsgewicht om er met je hele lichaam langzaam van voren naar achteren overheen te rollen. De rol verplaatst niet, maar jij verplaatst je huid en spieren als deeg dat je uitrolt.

Lees ook: Touwtje springen, waar moet je op letten?

2. Upgrade je plank en push-up

Ben je een pro in planken en kost de push-up je geen moeite meer? Een foam roller is ideaal om deze oefeningen intensiever te maken. Leg hem onder je voeten of onder je handen. Zo worden de oefeningen extra zwaar omdat je tegelijkertijd balans moet vinden.

3. Hulpje bij yoga

Doet je onderrug pijn bij yogahoudingen zoals de Savasana? Leg een foam roller onder je knieën om spanning op je rugspieren te verminderen. Je kunt hem ook gebruiken als steunpilaar bij de Trikonasana als je niet met je vingers bij de grond kunt, door hem rechtop onder je hand te zetten en erop te leunen.

4. Perfecte core-versterker

Met een foam roller onder je rug wordt je ondergrond wiebelig, dus moet je je core aanspannen om niet om te vallen. Ga op je rug liggen, met de foam roller verticaal onder je ruggengraat. Buig je knieën en plaats je voeten plat op de grond. Vouw je handen achter je hoofd, zodat je ellebogen naar buiten wijzen. Til je hoofd en schouders omhoog en lift je linkerbeen (hij blijft gebogen) langzaam van de vloer. Zet hem weer neer en til nu langzaam je gebogen rechterbeen van de grond. Marcheer in tien herhalingen aan elke kant.

5. Fijn bij het stretchen

Omdat een foam roller zacht en flexibel is, kun je hem perfect gebruiken als stretch-attribuut. Leg je voet op de rol als je op de grond zit met je been languit gestrekt, om makkelijker bij je teen te kunnen. Of gebruik hem als zachte ondergrond in de heupstretch door hem in de lage lunge onder je dij te leggen van het been dat gestrekt op de grond ligt.

Beeld: Getty Images

Favoriet van de redactie

Heb je koude rillingen van de griep? Kies dan de best beoordeelde Auronic’s flanellen elektrische deken. Drie warmtestanden, veilig met oververhittingsbeveiliging en na 180 minuten schakelt hij vanzelf uit. Perfect voor bed of bank. Wat wil je nog meer? Voor meer informatie klik op onderstaande button.