Last van spierpijn, maar niet gesport? Híer komt het door

Heb je last van spierpijn, maar heb je niet gesport? Wij hebben een aantal mogelijke en veel voorkomende oorzaken op een rijtje gezet.

1. Griep

Eén van de symptomen van griep is spierpijn. Heb je verder nog nergens last van? Spierpijn kan een signaal zijn dat je toch een griep te pakken hebt. In dat geval zul je het snel genoeg ontdekken. Lees meer over spierpijn als je ziek bent.

2. Kneuzing

Door een kneuzing zwelt de spier soms op, waardoor je je minder makkelijk kunt bewegen.

3. Klap of val

Heb je een val gemaakt of klap gekregen? Ook als je in eerste instantie niets voelt, kun je de volgende dag flink spierpijn hebben van de kracht die op je spieren is uitgeoefend.

Lees ook: Trillende spieren bij een work-out. Hoe komt dat?

4. Bijwerking van medicijnen

Cholesterolverlagers zijn bijvoorbeeld berucht om de spierpijn als bijwerking, maar dit is niet het enige medicijn met deze bijwerking. Controleer de bijsluiters van eventuele medicijnen die je gebruikt.

5. Stress

Stress kan bij iedereen een andere uitwerking op het lichaam hebben. Door de spanning die zich opbouwt in je lichaam kan stress zorgen voor pijn in je spieren.

6. Overbelasting

Door herhaaldelijk dezelfde (soort) bewegingen te maken, kun je spierpijn krijgen. Ga eens na of je de afgelopen dagen iets gedaan hebt wat je spieren niet gewend zijn. Van ongebruikelijke bewegingen, krijg je sneller spierpijn.

7. Je hebt verkeerd geslapen

Door urenlang in een verkeerde houding te liggen, kun je pijn in je spieren krijgen.

Lees ook: Waarom krijg je spierpijn als je ziek bent?

Gerelateerde artikelen