De perfecte sportbh vinden


Ben je vaak in de sportschool te vinden? Dan is een goede sportbh belangrijk. Lees hier tips om de perfecte sportbh te vinden.

Een goede sportbh ondersteunt je borsten tijdens het sporten. Het houdt niet alleen het vervelende bouncing-effect tegen, het voorkomt ook dat het borstweefsel beschadigd raakt en de huid verslaapt. Daarom is het belangrijk dat je een sportbh kiest die past bij jouw sport, benodigde ondersteuningsniveau en je cupmaat. Nadeel is dat het vinden van de juiste bh soms best lastig is. Daarom geeft Santé tips.

1. Haal niet de eerste de beste sportbh in je vaste maat uit het kledingrek, maar pas de sportbh eerst. Houd je armen boven je hoofd en spring een paar keer op en neer. Wanneer de beha omhoogschiet, heb je een kleinere maat nodig.

2. Draai je om en bekijk de achterzijde. Wanneer de bh omhoog kruipt en de achterkant hoger zit dan de voorkant, is de band te groot of zijn de bandjes te kort.

3. Puilen je borsten aan de zijkanten of bovenkant van de bh er uit? Dan heb je zeker weten een grotere cupmaat nodig.

4. Er mogen geen kreukels zichtbaar zijn, want dat betekent dat je een maat te groot aanhebt. Je krijgt minder ondersteuning en het stof schuurt tegen je huid aan, waardoor je huid kan gaan irriteren.

5. Buig voorover en check of je borsten uit de bh komen. Ook wanneer je vooroverbuigt, moeten je borsten op z’n plaats blijven.

6. Wanneer je grote borsten (+C) hebt, is het belangrijk dat je er vooral op let dat de bh zo min mogelijk stretcht en dat je de bandjes goed kunt aanpassen.